• Inpakken en wegwezen zonder dat er is afgetrapt.
• Inpakken en wegwezen zonder dat er is afgetrapt. Foto: Rick den Besten

Wedstrijd mogelijk vanavond opnieuw gespeeld

Rob de Groot geraakt door vuurwerk

numansdorp/nieuwendijk • Oorzaak was een vuurwerkprojectiel afkomstig van de aanhang van NSVV, waar Altena-keeper Rob de Groot door werd geraakt. Keeper Rob de Groot liep naar zijn doel om het vuurwerk op te ruimen en werd getroffen door een zwaar vuurwerkprojectiel. De sluitpost van Altena lag dizzy en uitgeteld op de grond, waarop de scheidsrechter niets anders restte dan de wedstrijd meteen te staken. De Groot kwam na wat tijd weer overeind en ging dizzy en met ondersteuning richting de kleedkamer. Het suisde in zijn oren, zijn gezicht trilde en de doelman was flink van de kaart, door zeg maar gerust een vuurwerkbom. "Dit is waardeloos. In de eerste plaats voor mijn keeper Rob de Groot zelf. Hopelijk houdt hij er geen blijvende schade aan over. Ook voor Altena is het waardeloos", baalde trainer Johan van der Werff.

"Je bereidt je de hele week voor en de jongens zijn tot in de tenen gefocust om die wedstrijd te gaan spelen en binnen vijf seconden is het voorbij door een onverlaat die iets doet wat een normaal denkend mens nooit zal doen. Ik werd ook heel kwaad, omdat ik het zelf een keer meegemaakt heb als keeper vroeger bij NAC. Je schrikt gewoon zo en weet niet wat er gebeurt. Dat projectiel lag op de rand van de zestien, terwijl mijn keeper naar zijn doel loopt. Ik heb dit in het amateurvoetbal nog nooit meegemaakt", aldus de trainer van Altena. "Allereerst is nu belangrijk dat het met de gezondheid van Rob goed gaat komen. We gaan uiteraard aangifte doen."

Kuil in het veld

"Wat ik er van vind? Belachelijk natuurlijk. Dit is gewoon zonde. Rob zit nog steeds voorover en hij hoort slecht, hoort het suizen en ziet alles zwart. Er zit ook een flinke kuil in het veld waar het projectiel ontplofte", geeft Altena-speler Brian de Graaf de impact aan. "Dit is gewoon klote. Als je hier naar toe komt, verwacht je niet dat zoiets gebeurt. Hoe dit afloopt weet ik niet. Enkele spelers van NSVV en de voorzitter kwamen nog bij ons in de kleedkamer om hun excuses aan te bieden."

Johnny Schouten was eveneens ontdaan. "Dit wordt heel lastig voor de KNVB. Ze kunnen niet zeggen tegen ons kom dinsdag of woensdag maar terug. Zij zullen met een oplossing moeten komen, maar het wordt heel lastig om dit in te passen. Numansdorp is voor ons niet naast de deur." Schouten geeft ook een schets van wat er zaterdag gebeurd was. "We hadden handjes gegeven en iedereen liep naar zijn positie, ook onze keeper. Vervolgens pakte hij een uitgebrande fakkel op en liep hij langs een wat ik hoorde Cobra 6. Die ontplofte. Het was een ontzettend harde klap. Als je ziet dat heel de zijkant van zijn hoofd nu nog trilt. Hij hoort zichzelf praten en het suist in zijn oor. Die heeft een enorme klap gehad."

Wij worden gestraft

Het vervolg met het prikken door de KNVB van de datum woensdagavond 5 juni kan nog een hele heisa geven. "Dat de KNVB een nieuwe datum met woensdagavond 5 juni om 19.30 uur heeft geprikt is een automatisch proces. Daar hecht ik niet zoveel waarde aan, maar dit kunnen ze niet toestaan. Wij kunnen het nooit geregeld krijgen dat wij daar om half acht moeten zijn. Ik vind dit heel bijzonder. Mijn indruk is dat als wij daar naar toe moeten, wij degenen zijn die gestraft worden. Ik denk niet dat ze dit kunnen accepteren. Het is gewoon klote en je weet niet wat je moet doen. Verder is het nu belangrijk dat het met Rob de Groot goed komt. Niet alleen nu, maar ook op de langere termijn", was de reactie van voorzitter Cor Geelhoedt.

Altena pleegde maandag een telefoontje naar de KNVB. De bond gaf echter geen helderheid. Dinsdagmiddag zou de uitspraak volgen van het tuchtcollege. De uitspraak kwam na de deadline van deze editie van Het Kontakt, maar wie het laatste nieuws over de zaak wil lezen kan terecht op de website www.regio-voetbal.nl.


Nico van Es