Actie voor Care4Malawi

uitwijk • In Uitwijk-Waardhuizen staat de zaterdag voor Pinksteren, zaterdag 8 juni, in het teken van een actie-/ gemeentedag voor het project Care4Malawi.

In Uitwijk-Waardhuizen worden weer volop activiteiten gehouden op deze Pinksterzaterdag. Dit is een gezamenlijk initiatief van de diaconie, de themacommissie, de jeugdclubs en de zendingscommissie van de protestantse gemeente.

De opbrengsten van alle activiteiten van deze dag zijn voor het zendingsproject: Care4Malawi. Vanuit de kerkelijke gemeente wordt het werk dat Rieneke en Gert van de Pol in Malawi doen ondersteund.

Vanaf 11:00 uur starten op zaterdag 8 juni tal van activiteiten in en rondom de kerk. De hele dag is er zang of muziek, waaraan velen hun medewerking verlenen. Centraal staat dit jaar het thema: 'Geloof, hoop en liefde' waar weer een bijzondere verbeelding met bloemen van gemaakt gaat worden. Op het Kerkplein is er een gezellig terras waar de hele dag door wat te drinken en te eten is, waaronder versgebakken rode poon. Er zijn diverse spellen en 's middags is er een springkussen. Vanaf 12:00 uur is er in het dorp een wandel-puzzeltocht voor jong en oud.

Door een groep wielrenners van de Altena Tour Fietsers wordt er een tocht van 150 kilometer gemaakt naar Numansdorp. De kerk daar steunt als Deelgenotengemeente ook het project Care4Malawi. Vanaf 16:00 uur wordt de dag afgesloten met een barbecue.