Man uit Veen krijgt boete

veen • Een 28-jarige inwoner van Veen heeft donderdagnacht een proces-verbaal gekregen voor rijden onder invloed. De man werd gepakt op de Van Heemstraweg tussen Zuilichem en Brakel. Bij een controle blies hij 305 ug/l. Hij kreeg naast het proces-verbaal ook een rijverbod van twee uur, meldt de politie.


'Agressieve pannenverkoper'

altena • De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een 'agressieve pannenverkoper'. Vrijdag heeft de politie meerdere aangiften van de man, die maandag en dinsdag in Sleeuwijk langs de deuren ging. Hij dwong bejaarde mensen intimiderend tot een aankoop, aldus de politie, die 'heel benieuwd' is naar bijvoorbeeld de auto van de man. Ook in Genderen en Meeuwen was afgelopen week een messen- en pannenverkoper actief.


'Jeugdzorg snel op de agenda'

altena • ChristenUnie en CDA willen dat politiek Altena op korte termijn de problemen op het gebied van jeugdzorg bespreekt. In een brief aan de gemeenteraad van Altena liet het college van B&W eerder al weten dat jeugdhulpaanbieder Juzt met geldproblemen kampt en dat de jeugdzorg in de regio's West-Brabant Oost, West-Brabant West en Zeeland daardoor op losse schroeven staat. "Wij willen graag meedenken en daarom vragen wij aan het college of wij en de gehele raad betrokken worden om oplossingen en alternatieven te onderzoeken. Jeugdzorg gaat over kwetsbare jongeren, een onderwerp wat alle partijen aan het hart gaat, en daarom vinden wij het belangrijk om sámen te zoeken naar oplossingen", laat ChristenUnie weten.


Truckerdag 2019

altena • De jaarlijkse Truckerdag in de gemeente Altena wordt gehouden op zaterdag 15 juni. Ruim honderd vrachtwagens, een touringcar en een rolstoelbus zullen met mensen met een beperking, een tocht maken door de regio. Dankzij de enthousiaste medewerking en inzet van heel veel transportondernemers, chauffeurs, vrijwilligers en bedrijven uit de regio, is het voor Stichting Sport en Spel Gehandicapten Andel mogelijk deze dag te organiseren. Het evenement start bij Van der Stelt Logistics in Giessen, waar de stoet rond 10:00 uur zal vertrekken. De tocht gaat via Andel naar Giessen. Dan via Uitwijk en Almkerk, Nieuwendijk, Werkendam, Sleeuwijk naar Woudrichem. Om vervolgens via Rijswijk terug te gaan naar Giessen waar men rond 13:30 uur hoopt te zijn. De volledige routebeschrijving is te zien op de Facebookpagina Truckerdag Stichting Sport en Spel Gehandicapten. Bij problemen omtrent de route kan contact worden opgenomen met Ton Versluys, 06-53757488.