Boekenmarkt zoekt boeken

werkendam • In de Bron in Werkendam wordt 6 juli van 8:30 tot 12:30 uur de jaarlijkse boekenmarkt gehouden. Voor deze boekenmarkt wordt nog gezocht naar boeken. Boeken kunnen op zaterdag 8, 22 en 29 juni tussen 9:30 en 14:00 uur worden ingeleverd bij Tijs en Liesbeth Hovestadt, Werkensedijk 27 in Werkendam. Wanneer mensen niet in staat zijn de boeken in te leveren, kunnen ze ook opgehaald worden. Bel dan met Cornelis Boom, 06-12657643. De opbrengst van de boekenmarkt is voor het jeugdwerk van de hervormde gemeente in Werkendam.


JungleBroek

babyloniënbroek • Babyloniënbroek is van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni omgetoverd tot JungleBroek, met als thema: 'Welkom in de Jungle'. Op woensdag start het timmerdorp. 's Avonds is de 60+ avond en vanaf 18:30 uur wordt er een roofvogelshow gehouden. Donderdag wordt er verder gegaan met timmeren en in de avond is het feest voor de tieners. Vrijdag is de laatste dag om te timmeren en dan wordt het timmerdorp afgesloten met het eten van frietjes. In de avond wordt er Jungle-Bingo gespeeld en is er een talentenshow. DJ Thomas sluit de feestavond af. Zaterdag is de zeskamp voor basisschool en volwassenen. Om 18:30 uur is het tijd voor de traditionele BBQ, daarna verzorgt DJ Frans van Dun de muziek tijdens een feestelijke avond. Zondag wordt de feestweek afgesloten met 4Tune tijdens de tentdienst die om 14:30 uur begint.


De Stuiter kleurt één dag paars

regio • De knalroze kleur die kenmerkend is voor Stichting Uitwijks Theater, oftewel De Stuiter, kleurt voor één dag, op woensdag 26 juni, paars. Zowel speellocatie als speeldatum zouden samenvallen met de Samenloop voor Hoop en daarom hebben De Stuiter en Stichting Samenloop voor Hoop Altena besloten de handen ineen te slaan. De Stuiter speelt op woensdag 26 juni een benefietvoorstelling waarbij een gedeelte van de opbrengst van de kaartverkoop naar KWF kankerbestrijding zal gaan. Verder staan er deze avond ook extra's op het programma, onder andere livemuziek door Little Note, een muzikantenduo uit Gorinchem. De overige speeldata van 'De Storm van Shakespeare' zijn 20, 21, 22, 27 en 29 juni. De optredens vinden plaats in het Almbos bij Giessen en Rijswijk.

q www.destuiter.nl


Fortes Festival, VIER!

gorinchem • Fortes Festival viert zijn vierde editie met het thema 'VIER!'. Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni komen alle jongeren van Gorinchem en omstreken weer samen. Tussen 15:00 en 20:00 uur barst het feest opnieuw los: bands, theater, foodtrucks, sport, graffiti wall, dance, dj's. Op dit festival komt alle talent samen.

Fortes Festival bouwde in 2015 het eerste podium voor Young Talents en nu staat het veld overvol. Veel VO-scholen uit Gorinchem en omgeving doen mee. De kunstopleidingen HMD Codarts Rotterdam, Herman Brood Academie en Koningstheateracademie zijn ook weer van de partij. Nieuw dit jaar is dat de finalisten van de Kunstbende ook een podium krijgen op het Festival. Lekker eten kan bij één van de foodtrucks waar lokale ondernemers hapjes serveren.