Nivo Sparta grijpt eerste titel in veertien jaar

zaltbommel • Het moest van heel ver komen, maar Nivo Sparta is er zaterdag dan toch in geslaagd om de titel in de tweede klasse F binnen te hengelen. Een 1-1 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Zwaluwe was genoeg voor het eerste kampioenschap sinds het seizoen 2004-2005. Het was Zwaluwe dat na tien minuten in de tweede helft brutaal de voorsprong nam. Een voorzet vanaf de linkerkant werd ineens op de pantoffel genomen door Wouter de Laat, die daarmee de 0-1 binnen schoot. Een mokerslag voor Nivo Sparta, dat een horrorscenario voor zich zag. Twintig minuten voor tijd wierp de aanvalsdrift van Nivo Sparta dan toch eindelijk zijn vruchten af; een voorzet van Van Beekveld werd bij de tweede paal teruggekopt door Frenk Schaap, waarna Willem Looijen de bevrijdende 1-1 binnen kon schieten. Sportpark De Watertoren explodeerde van opluchting en euforie.