• De verliespartij tegen RFC kon de feestvreugde bij Be Ready niet bederven.
• De verliespartij tegen RFC kon de feestvreugde bij Be Ready niet bederven. Foto: Jan Noorlandt

Dolle vreugde bij Hankse voetbalclub

'We hebben hier 30 jaar op gewacht'

raamsdonksveer/hank • Het was echt dolle vreugde na het laatste fluitsignaal bij Be Ready. Begrijpelijk, want de Hankenaren waren door het oog van de naald gekropen. RFC had de 2-0 niet moeten maken, anders was het kampioenschap aan de neus van Be Ready voorbij gegaan. Het bleef echter bij de 1-0, waarmee de titel op basis van het iets betere doelsaldo voor de Hankenaren was. Dat Be Ready had verloren, maakte de vreugde er niet minder om. De uitgelaten Patrick Stevens. "We hebben wel verloren, maar de blijdschap is er niet minder om. We hebben hier 30 jaar op gewacht. Dit is lekker. We hebben het kampioenschap over de streep getrokken en dat is het enige wat telt. Het kampioenschap is binnen, we gaan een pilske pakken." Vervolgens sloot de laatste man bij Be Ready weer aan bij zijn uitgelaten maten.

Wat Be Ready vooral parten speelde in de wedstrijd was de spanning. De Hankenaren kwamen met name voor de rust totaal niet in de wedstrijd. RFC kwam beter uit de startblokken. Binnen het kwartier opende RFC de score met de 1-0. Rob Stuy van den Herik slingerde een indraaiende corner voor. Keeper Jeremy Korebrits greep mis op de inkopper van Jari Mertens. Daarmee was de marge nog maar één treffer. Met name de indraaiende corners van RFC'er Stuy van den Herik bleven zorgen voor de nodige onrust.

Oog van de naald

Vlak voor rust kroop Be Ready weer door het oog van de naald na weer een inkopper van RFC'er Mertens. Rakelings ging de bal over de lat. Na de rust ontplooide zich hetzelfde spelbeeld. Gelukkig voor de Hankenaren kreeg keeper Jeremy Korebrits nog net de vingerstoppen tegen een uithaal vanaf de punt zestien meter van Melvin Blankers. Pas halverwege de tweede helft werd het wat levendiger, nadat Robin van den Noort de bal goed mee gaf aan Kevin van Gool. De Hankenaar stuitte echter op keeper Martijn Clarijs.

Even later draaide RFC zichzelf de nek om. Joost Blom haalde Safi Esmati hard neer en kon met rood gaan douchen. Nadat Robbert van Hoek zich vergreep aan Robin van den Noort kon ook hij met rood gaan douchen.

Negen man

Daarmee had Be Ready nog maar te maken met negen man van RFC. Vervolgens leek Van den Noort toch zijn goaltje nog mee te gaan pikken. Hij werd woest neergehaald door de keeper van RFC, maar scheidsrechter Luyken wuifde een penalty weg. Aan de andere kant redde keeper Jeremy Korebrits bij de laatste mogelijkheid voor RFC en dus kon Be Ready met het nipt betere doelsaldo het kampioenschap gaan vieren.

"Van dit soort wedstrijden word je snel oud", stelde trainer Marco Verschuren. "In de rust heb ik nog aangedragen de spanning te laten vallen, maar dat lukte niet. Het bleef gevaarlijk. Dus ik ben zeer opgelucht. Het zijn de details die ons kampioen maken."

Daarmee doelde de trainer van Be Ready op het nipte voordeel in doelsaldo. "Het is goed gekomen. Dit is prachtig en het kampioenschap is fantastisch voor Be Ready." Bij Willem Schelle spetterde de vrolijkheid ook van het gezicht. "Dit is bizar. Ik was voor dit seizoen terug gekomen van Almkerk, waar we ook kampioen werden. En nu weer met Be Ready. De eerste helft zaten we niet in de wedstrijd, maar de tweede helft ging het beter en werd ons nog een penalty ontnomen, maar wat maakt het allemaal uit. Het maakt geen donder uit, we zijn kampioen."

Krap aan

Het slotwoord laten we aan Jimmy Smits, die zijn laatste wedstrijd speelde in het eerste elftal bij Be Ready. "Het was krap aan. Er zat toch veel spanning op. Laten we het daar op houden, maar het kampioenschap is binnen. Dit is een mooi moment om te stoppen. Het is goed geweest zo."