Music 4 Kids in Sleeuwijk

sleeuwijk • Bij Showkorps Wilhelmina zijn binnenkort lessen Music 4 Kids te volgen: kennismaken met het maken van muziek en met de vereniging. In zes gratis lessen komen kinderen erachter hoe leuk het is om, samen, muziek te maken. Onder leiding van muziekdocente Sabine Bakker wordt kennis gemaakt met verschillende instrumenten (trompet, saxofoon, bariton, trombone en slagwerk), samenspel en het lopen met een instrument. Dit in combinatie met leuke muzikale spellen. De lessen zijn zes woensdagmiddagen van 15:00 tot 16:00 uur in de Bolderik in Sleeuwijk. De eerste les is op woensdag 29 mei. Music 4 Kids is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Aanmelden kan tot 24 mei via: moniquegroenevelt@gmail.com. Eerder werd een ander mailadres gecommuniceerd, maar dit is het enige juiste adres waarop kinderen aangemeld kunnen worden.


Brandweer blust gras en riet

wijk en aalburg • De brandweer heeft donderdagmiddag een hoop gras en riet aan Het Hakkevelt in Wijk en Aalburg geblust. Donderdagmiddag rond 16:30 uur werd de brandweer opgeroepen om naar Het Hakkevelt in Wijk en Aalburg te gaan. Ter plaatse bleek een hoop gras en riet in brandt te staan. De brandweer heeft het uit elkaar getrokken en afgeblust.


Jeugdhulp Juzt op losse schroeven

regio • De jeugdhulpregio's West-Brabant Oost, West-Brabant West en Zeeland verkennen samen met jeugdhulpaanbieder Juzt de mogelijkheden om de jeugdhulp die Juzt levert op een andere wijze te organiseren. Directe aanleiding is de kritieke financiële situatie bij Juzt, waardoor het leveren van de jeugdhulp op losse schroeven is komen te staan. Juzt werkt aan drie scenario's om uit de problemen te komen: overname, het afstoten van verlieslatende activiteiten en de gecontroleerde overdracht van onderdelen. De komende maand werken gemeenten, waaronder de gemeente Altena, en Juzt samen aan een plan om de haalbaarheid van het laatste scenario uit te werken. Daarnaast zijn de gemeenten en Juzt 'intensief in contact' met de Jeugdautoriteit en het ministerie van VWS. Nu inmiddels gebleken is dat de fusie van Juzt met de Amarantgroep niet doorgaat hebben de regio's West-Brabant Oost en West-Brabant West gezamenlijk een lening van 2,6 miljoen euro verstrekt, 'waardoor de urgentie van de situatie tijdelijk is afgenomen', schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad van Altena.
Het voortzetten van de jeugdzorg voor jeugdigen en ouders heeft voor alle betrokken de 'hoogste prioriteit'. Daarnaast wordt ingezet op behoud van specialistische kennis en deskundige jeugdhulpprofessionals van Juzt voor de regio.