Kookcursus voor mannen

wijk en aalburg • Mannen: graag zelf leren koken, maar is het er (nog) niet van gekomen? Dan ligt er nu een kans: Stichting Welzijn Pro Seniore start voor de tweede keer in samenwerking met woonzorglocatie Maaswaarden een kookcursus voor mannen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op dinsdag en wordt gegeven in het restaurant van Wijkestein, Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg. Onder begeleiding van kok Niek Geneuglijk leren deelnemers een eenvoudige maaltijd bereiden. En deze maaltijd wordt na het koken gezellig samen met medecursisten genuttigd. De cursus start dinsdag 18 juni. De lessen duren van 16:00 tot 19:00 uur. Deelname kost 12,50 euro per bijeenkomst, voor zes bijeenkomsten moet 75 euro worden betaald. Er kunnen maximaal zes mannen aan de cursus deelnemen. Aanmelden kan bij Heleen van der Hulst: heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl of 06-30279852.


Collecte voor VBOK

werkendam • De VBOK collecteert van 27 mei tot en met 1 juni in Werkendam. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan de preventieactiviteiten van Siriz. Met goede voorlichting over seksualiteit en de mogelijke gevolgen van onveilige gemeenschap willen Siriz en de VBOK zoveel mogelijk jongeren bereiken om te voorkomen dat zij met een onbedoelde zwangerschap te maken krijgen. Siriz hoopt daarmee bij te dragen aan het verminderen van het aantal abortussen. In de preventielessen komt de biologische kant van seksualiteit ter sprake, maar ook een onbedoelde zwangerschap, de ontwikkeling van menselijk leven en de impact hiervan. Verder is er veel aandacht voor bewustwording van je eigen wensen en grenzen.


Uitslag verloting rommelmarkt

genderen • Onlangs werd er in Genderen een rommelmarkt gehouden door de gereformeerde kerk. De markt heeft 7800 euro opgebracht. Tijdens de markt was er ook een verloting. Daarvoor was dit jaar voor totaal 900 euro aan prijzen beschikbaar gesteld door de middenstand van Genderen. De uitslag van de grote verloting was als volgt: eerste prijs, voordeelstrippenkaart van ongeveer 300 euro: familie J. van der Beek, Parallelweg 1, Genderen; tweede prijs, voordeelstrippenkaart van ongeveer 200 euro: familie G. van Kapel, Genderensedijk 15, Genderen; derde prijs, voordeelstrippenkaart van ongeveer 150 euro: familie A. Pullen, Hoofdstraat 33A, Genderen; vierde prijs, voordeelstrippenkaart vanongeveer 100 euro: familie J. Zonneveld, Hoefstraat 16, Genderen; vijfde prijs, voordeelstrippenkaart van ongeveer 50 euro: familie J. van Rijswijk, Galerij 4B, Wijk en Aalburg; zesde prijs, voordeelstrippenkaart van ongeveer 50 euro: familie M. Schouten, Doeverensestraat 33, Genderen; zevende prijs, levensmiddelenmand: mevrouw L. Speksnijder, Doeverensestraat 53, Genderen.


AFC collecteert

andel • De Anjercollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds is in volle gang. De leden van het Andels Fanfare Corps collecteren ook. Komende week zal het Andels Fanfare Corps met de collectebus langs de deuren gaan in Andel. Niet thuis of niet woonachtig in Andel? Via Facebook is een link te vinden naar een optie om online te doneren. Dit kan tot 1 juni.