Zinnige Zorg Award 2019

gorinchem • Met het project 'Telefonisch consult met ziekenhuis helpt huisarts' is Rivas Zorggroep genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2019 van zorgverzekeraar VGZ. In totaal zijn negen organisaties genomineerd.

"De zorg voor de patiënt zoveel mogelijk thuis of bij de huisarts als het kan, in het ziekenhuis wanneer nodig. Dat is de achterliggende gedachte van dit project", verduidelijkt Els van der Stelt, programmamanager bij Rivas. "Dankzij de samenwerking met de huisartsen in de regio en VGZ kunnen we dit samen mogelijk maken en daar helpen we de patiënt mee."

Voor dit project geldt een nauwe samenwerking tussen de huisarts en de specialist in het Beatrixziekenhuis. Tijdens of na afloop van een consult met een patiënt raadpleegt de huisarts de specialist in het Beatrixziekenhuis om te overleggen over de situatie. Hierdoor hoeft de patiënt nu in sommige gevallen geen bezoek te brengen aan de specialist. De patiënt is zo sneller geholpen en ontvangt direct gericht advies.

De winnaars van de Zinnige Zorg Award worden bepaald door het Nederlandse publiek en een vakjury. Stemmen kan tot en met maandag 3 juni via:


q www.vgz.nl/zinnigezorgaward