Marlies Kant wint CDA foto puzzel

altena • In een speciale CDA verkiezingsbijlage van weekblad Het Kontakt van 13 maart konden lezers een fotopuzzel oplossen. De bijlage èn puzzel was gemaakt voor de verkiezingen van provincie en waterschap. Voor de puzzel moesten de foto's van alle dorpen in Altena in de juiste volgorde worden geplaatst om zo de slogan de ontdekken. De juiste oplossing was 'provincie en waterschap'. Uit de goede inzendingen werd Marlies Kant uit Giessen gekozen, zij mocht een bedrag van 250 euro doneren voor het goede doel. Ze koos daarbij voor Sport for Others, een project van Woord & Daad, waarvan de opbrengst naar kindslaven in Haïti gaat.

Op 21 september gaat Team Altena meedoen aan het sportevenement, deelnemers kunnen kiezen of ze de Mont Ventoux fietsend, wandelend of hardlopend willen beklimmen. Marlies Kant doet voor de derde maal mee, Bert den Hartog deed al vaker mee. Hij gaat nu samen met Arik Burghout 68 kilometer hardlopend de berg op.


Oud papier

andel • Leden van het Andels Fanfare Corps gaan zaterdag 18 mei weer op pad om oud papier op te halen. Deze keer komen zij in wijk 2: Boveneind, Uitbreiding-Zuid, uitgebreid met andere straten. De precieze route is te vinden via:

q www.andelsfanfarecorps.nl


Dussense jeugd speelt met fanfare

dussen • De blazersklas van basisscholen de Sprankel en de Peppel zullen maandagavond 20 mei hun muzikale talenten laten horen. Na de vele muzikale lessen op school van de Yamaha blazersklas, zijn ze klaar om op te treden voor publiek. Zij zullen samen met de fanfare drie nummers spelen. Fanfare Wilhelmina heeft ook een eigen programma. Dit bevat onder andere de Tsjechische muziek die ook al te horen was op het dinerconcert in maart.
Het buitenconcert wordt gehouden bij de Dussenaar in Dussen, vanaf 19:45 uur. De entree is gratis.


Stuiter gaat weer voor Shakespeare

regio • Al enkele keren hebben de spelers van De Stuiter zich vastgebeten in een stuk van de historische toneelschrijver Shakespeare en dit jaar is er weer gekozen om een stuk van hem te gaan spelen. Onder leiding van Vincent van den Elshout speelt de theatergroep 'De Storm'. Een theatervoorstelling vol complotten, intriges en magische kunsten.

Het stuk wordt op 20, 21, 22, 26, 27 en 29 juni gespeeld in 'Het Almbos' in Rijswijk. Daarbij moet vermeld worden dat op 26 juni een benefietavond is voor Samenloop voor Hoop Altena.

q www.destuiter.nl


Varen in de Biesbosch

werkendam • De hele maand mei zijn er iedere dag diverse Fluistertochten vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. De tocht duurt vijf kwartier, deelname kost 16,50 euro, maar dat is inclusief museumbezoek. Reserveren is gewenst en kan via: 0183-504009 of:

q www.biesboschmuseumeiland.nl