Music 4 Kids bij Wilhelmina

sleeuwijk • Maak kennis met het maken van muziek en Showkorps Wilhelmina via Music 4 Kids. In zes gratis lessen komen kinderen erachter hoe leuk het is om (samen) muziek te maken. Onder leiding van muziekdocente (en oud-lid) Sabine Bakker wordt kennis gemaakt met verschillende instrumenten, trompet, saxofoon, bariton, trombone en slagwerk, samenspel en het lopen met een instrument. De middagen gaan op 29 mei van start en worden gehouden in de Bolderik, van 15:00 tot 16:00 uur. De lessen zijn bedoeld voor leerlingen van groep 3 tot en met 8. Aanmelden kan tot 24 mei via moniquegroeneveld@gmail.com.


Avond-4-Daagse Woudrichem

woudrichem • In Woudrichem gaat volgende week de negende Avond-4-Daagse van start. Het bestuur is er klaar voor, de routes zijn gemaakt en
de vrijwilligers zijn ingedeeld en bijgepraat over wat hun taken zijn. Kortom de organisatie is er klaar voor en heeft er weer zin in. Dinsdag 21 mei wordt het startschot gegeven voor vier gezellige wandeldagen over mooie routes in de omgeving. Er kan er worden gestart op de 3, 5, 10 of 15 kilometer. Tijdens het wandelen vinden alle wandelaars halverwege de route een rustpost waar iedereen wordt voorzien van drinken. Inschrijven kan nog op maandag 20 mei tussen 19:00 uur en 20:00 uur in 't Rondeel in Woudrichem. De kosten bedragen dan 5 euro. Ook dinsdag bij de start van de vierdaagse kan nog worden ingeschreven, dan zijn de kosten 5,50 euro.

q www.avond4daagsewoudrichem.nl


VOV zoekt chauffeurs

regio • De Vereniging Ouderenvervoer brengt dagelijks, voor aangesloten verenigingen, ouderen of gehandicapten van en naar de diverse dagbestedingen. Voor deze ritten wordt dringend gezocht naar nieuwe chauffeurs. Vanwege de aankomende vakantieperiode is de VOV ook blij met 'tijdelijke' chauffeurs. Het enige wat van chauffeurs gevraagd wordt is dat zij in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en affiniteit met ouderen en gehandicapten hebben. Meer informatie of aanmelden: Hans Lindeboom, 06-51262245.


Wandelen met jong en oud

werkendam • De commissie Hart en Hand voor ouderen hield woensdag een wandeltocht voor de ouderen in Goezate. Een groep van 45 jongeren stond klaar om een wandeling met de ouderen te maken. Het weer was gelukkig goed en zodoende kon er een groep van 25 ouderen mee naar buiten. Op de kinderboerderij werd een kopje koffie gedronken met een plakje cake.

De volgende avond van van jong voor oud staat gepland voor 9 oktober.

q www.sgpjwerkendam.nl/hart-en-hand