Aangifte om brand bloembak Hank

hank • Gemeente Altena heeft bij de politie aangifte gedaan vanwege de plantenbak op de Kerkstraat in Hank die vorige week woensdagavond in brand gestoken is. Altena wil daarmee aangeven dat ze deze vernieling van gemeentelijke eigendommen niet accepteert. De plantenbakken in de Kerkstraat in Hank zijn recentelijk geplaatst als snelheidsremmende maatregel, maar hebben vooral geleid tot ergernis onder de inwoners van Hank. Vermoedelijk was de brandstichting woensdagavond een vorm van protest. "We willen graag met de mensen in Hank in dialoog, maar niet op deze manier", laat een gemeentewoordvoerder weten. Ze kondigt aan dat de gemeente op 'zeer korte termijn' met de inwoners van Hank in gesprek gaat om de bloembakken te evalueren. "En om te bekijken of er alternatieven mogelijk zijn. We willen samen met de inwoners zoeken naar een oplossing, want we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen."


Auto rijdt van Sleeuwijksedijk

werkendam • Op de Sleeuwijksedijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2:20 uur een auto van de dijk afgereden. De bestuurder is niet gewond geraakt. De bijrijder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder heeft waarschijnlijk een flauwe bocht over het hoofd gezien en is rechtdoor van de dijk afgereden. De auto raakte eerst een brievenbus, een lantaarnpaal en nog een brievenbus, voordat hij onderaan de dijk tot stilstand kwam.


Gaslek in Genderen door grondboor

genderen • Aan het Voompad in Genderen is zaterdag rond 14:00 uur een gaslek ontstaan. Door werkzaamheden met een grondboor is de gasleiding geraakt. De brandweer heeft de omgeving veiliggesteld en Enexis heeft het lek gerepareerd.


Fairtrade-bananen in Altena

altena • Acht winkels in Altena zijn door de Fairtrade-werkgroep binnen de gemeente Altena beloond, omdat ze alleen maar Fairtrade-bananen verkopen. Het gaat om Boon's Markt in Woudrichem, Spar in Rijswijk en Spar in Andel, Gerard & Suus in Wijk en Aalburg, Spar in Dussen, Coop in Nieuwendijk, Spar in Genderen en de MCD in Werkendam. Afgelopen week was het Fairtrade Week.


Mandarijnen van Europarlementariër

werkendam • Aan het einde van de ochtend heeft SGP-kandidaat voor het Europees Parlement, Bert-Jan Ruissen, dinsdag mandarijnen uitgedeeld aan kinderen en ouders bij de Groenewegenschool in Werkendam.