Cross Smash 2 op jacht naar titel

werkendam • Het tweede team van BC Cross Smash heeft het Nederlands kampioenschap in het vizier. In de reguliere competitie wist Cross Smash 2 overtuigend kampioen te worden in de achtste divisie. Afgelopen zaterdag kwamen de afdelingskampioenen uit de regio Centrum in Amersfoort bijeen om te strijden wie zich het sterkste team van de regio mag noemen. De Werkendammers lieten met 5-0, 4-1 en 4-1 geen spaan heel van de concurrentie. Cas Beumer, Willem Schouten, Ronald van Wijk en Kimberley Verwoert kregen hulp van Kim Beumer en Mirthe Lock, die voor de afwezige Kristel Verduyn speelden. Beide speelsters spelen dit seizoen nog in de jeugd (U17), maar hebben laten zien klaar te zijn om de overstap naar de senioren te maken. Op zaterdag 8 juni gaat het avontuur verder, met de laatste kwalificatieronde voor de finale van het Nederlands kampioenschap in de achtste divisie op 22 juni.


Goed weekend voor Niek Wolthuis

hank • Wielrenner Niek Wolthuis uit Hank is zondag eerste geworden in de categorie 1 bij het jeugdomnium van RWV De Spartaan in Rijswijk. De onderdelen waren een tijdrit en een rit in lijn. De rit in lijn telde mee voor NK-kwalificatie. Een dag daarvoor was Wolthuis nog tweede geworden tijdens de eerste Biesbosch-jeugdklassieker. Luuk Wolthuis uit Hank eindigde in de Biesbosch als elfde in categorie 5. In Rijswijk werd hij een dag later negende. Tijdens de wedstrijd van De Spartaan werd Stan Holthuis uit Sleeuwijk in categorie 4 32e. Tijdens de 56e editie van de Flevotour eindigde plaatsgenoot Geert van Kapel zaterdag als 27e bij de junioren. Van de 134 renners aan de start wisten er slechts 62 rijders te finishen.


LTC Altena bestaat 50 jaar

andel • Tennisvereniging LTC Altena uit Andel bestaat 16 mei precies 50 jaar en viert dat zaterdag 18 mei met een receptie van 16:00 uur tot 18:00 uur. In september staat nog een feestavond gepland.
De vereniging telt 200 leden en de accommodatie telt zes tennisbanen: vier smashcourtbanen en twee gravelbanen.