Omzien naar een ander

gorinchem • Rivas-verpleegkundigen van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) houden donderdag 23 mei van 9:30 tot 12:00 uur een training over omgaan met dementie in Rivas-locatie De Waalburcht.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen deelnemers praktische tips en informatie. De bijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers die te maken hebben met de zorg voor mensen met (jong)dementie.

Handvatten en ondersteuning

De training bestaat uit tien bijeenkomsten. "Tijdens de bijeenkomsten wordt het thema dementie vanuit verschillende invalshoeken belicht. Deelnemers krijgen handvatten over omgaan met dementie en horen ze welke ondersteuning mogelijk is. Ook leren zij beter om te gaan met hun eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting." Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen en onderling ervaringen te uit te wisselen. Deelname kan mantelzorgers helpen om te gaan met uitdagende zorgsituaties.

De tien bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep. In de groep is plaats voor vijftien mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 mei van 9:30 tot 12:00 uur in Zorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6 in Papendrecht. De training kost 25 euro voor Rivas-pashouders en 75 euro voor niet-pashouders. Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 17 mei aanmelden via ledenorganisatie@rivas.nl.


Klussendienst

altena • Graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar soms wordt het moeilijk om kleine werkzaamheden in en om huis zelf te doen. Dan kan iemand uit de omgeving om ondersteuning worden gevraagd, maar als niemand in de gelegenheid is om te helpen kan de klussendienst mogelijk uitkomst bieden. De klussendienst bestaat uit een groep vrijwilligers die helpt met het uitvoeren van een klusje. De klussendienst is voor ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking of inwoners die tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren. De kosten bedragen 5 euro voor het eerste uur, gevolgd door 2,50 euro per half uur. Voor het aanmelden van een klusje kan gebeld worden met de klussendienst, op werkdagen tussen 9:00 en 12:30 uur via 06-39585170. Er wordt gekeken of de aanvraag past binnen de dienstverlening.