Brand op schip in de Biesbosch

hank • Zeven mensen, onder wie twee ambulancemedewerkers, zijn zaterdagavond na een brand op een schip in de Biesbosch naar het ziekenhuis gebracht. Omstreeks 23:00 uur was er op het water bij de Aakvlaai, nabij Hank, een brand uitgebroken op een schip. Daarbij zijn vijf gewonden gevallen. De eerste ambulancemedewerkers zijn door een omstander met boot naar het incident gebracht. Deze hebben klachten na rook te hebben ingeademd. De andere slachtoffers hadden hadden ook last van benauwdheid. Zij kregen extra zuurstof toegediend.

De slachtoffers zijn naar de wal gebracht door de brandweerboot uit Drimmelen. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse om hulp te verlenen. In totaal zijn er zeven personen naar het ziekenhuis gebracht. Een barbecue zou de oorzaak zijn van de brand.


Happy Mother's Day Fair 2019

werkendam • Op LEEVboerderij 'Het Erfdeel' aan de Werkensedijk 45 in Werkendam wordt zaterdag 10 mei van 14:30 tot 19:30 uur een Happy Mother's Day Fair gehouden. Een gezellige Fair voor het hele gezin. In aanloop naar Moederdag, kunnen kinderen iets mooi voor moeder maken en kopen en moeders kunnen zich laten verwennen of een workshop volgen.

Er zijn activiteiten voor de kinderen, er is een proeverijtje 'onder de wilgen', verse pannenkoeken uit de foodtruck, smoothies, mooie kramen met brocante, kleding van onder andere het merk Zusss, speelgoed en veel lekkernijen en eten voor het hele gezin. De opbrengst gaat naar de verduurzaming van LEEVboerderij 'Het Erfdeel'.


Oud papier

andel • Leden van het Andels Fanfare Corps gaan zaterdag 4 mei weer op pad om oud papier op te halen. Deze keer komen zij in de nieuwe wijk 1, Julianastraat en ten westen van de Julianastraat. De precieze route is terug te vinden op de website van AFC.

q www.andelsfanfarecorps.nl