Pontje Steur vaart weer

werkendam • Het vaarseizoen van Pontje Steur is zaterdag weer van start gegaan. Wandelaars en fietsers kunnen dus weer gebruik maken van het pontje, dat vaart in de Biesbosch tussen de Draepkilweg en 't Kooike. Pontje Steur vaart dit jaar voor het negentiende seizoen en brengt elk jaar weer meer fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven graag informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is.

Tot eind september vaart het pontje tijdens de weekenden en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op 30 en 31 mei (Hemelvaartsdag) wordt extra gevaren. In juni, juli, augustus en september wordt alle dagen gevaren, eveneens van 10:00 uur tot 18:00 uur.

q http://www.voetveren.nl


Vrijwilligersavond 80 van 1 Altena

wijk en aalburg • Begin april werd de wandelmars de 80 kilometer van 1 Altena gehouden. Heel veel vrijwilligers hebben zich ingezet om deze tocht mogelijk te maken. Als dank voor hun inzet wordt voor hen een vrijwilligersavond gehouden op vrijdagavond 10 mei vanaf 20:00 uur in BuBeClu in Wijk en Aalburg. Alle vrijwilligers zijn welkom deze avond.


'SuperWaar'

woudrichem • De hervormde kerk Woudrichem houdt een twee avonden durende workshop 'SuperWaar', op maandag 20 en maandag 27 mei. 'SuperWaar' zijn avonden waarop Alfred Slomp deelnemers uitdaagt om na te denken hoe hun koopgedrag invloed heeft op de wereld. 'Of je het nu beseft of niet, jouw rondje in de supermarkt heeft invloed op heel wat dingen: milieu, dierenwelzijn, inkomen van mensen in derde-wereldlanden, je eigen gezondheid. Welke keuzes zijn nu wijs? En... heeft je geloof hier ook nog iets mee te maken?' Voorheen heette deze workshop 'God in de supermarkt'. De bijeenkomsten zijn interactief, sociaal en informatief. De workshop wordt beide avonden gehouden vanaf 19:30 uur in de Martinuskerk in Woudrichem. Van deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Vooraf aanmelden via: bianca.vlot70@gmail.com of anja4285@gmail.com.

q www.godindesupermarkt.nl


Progressief Altena in beweging

uppel • De fractie van Progressief Altena vergadert donderdag 2 mei vanaf 19:30 uur in de Watertoren van Uppel. Kennismaken met de fractie, een onderwerp aan de orde stellen of de vergadering bijwonen? Van harte welkom. Aanmelden kan bij fractievoorzitter Kees de Waal: k.dewaal@gemeentealtena.nl.