Vrijwilligers gezocht

regio • Trema Welzijn is op zoek naar een vrijwilliger ouderenadvies. Het project ouderenadvies heeft als doel te inventariseren en te signaleren of de zorg voor welzijn en gezondheid door de gemeente en een aantal instellingen aansluit bij de verwachtingen die mensen hebben. Ook met het oog op het langer thuis wonen worden huisbezoeken afgelegd door speciaal opgeleide vrijwillige ouderenadviseurs. Afgelopen jaren is gebleken dat veel ouderen hiervan gebruik maken en tevreden zijn over de informatie en de aandacht die zij ontvangen. Een vrijwilliger ouderenadvies is op de eerste plaats een wegwijzer, iemand die helpt de weg te vinden in het woud van regels en regelingen. Of helpt om inzicht te krijgen in andere vragen waar ouderen mee zitten. Volgens Trema gaat het om circa twee of drie huisbezoeken per maand en één keer in de zes weken een vergadering. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anne-Marie van der Vliet of Yvette voor den Dag van Trema Welzijn via het telefoonnummer 0183-408444.


Vakantie Bijbel Week Dussen

dussen • Voor alle kinderen van de basisschool is er 30 april, 1 en 2 mei Vakantie Bijbel Week in Dussen. Dit jaar draait alles om schatten. Schatten uit de Bijbel om aan de kinderen te vertellen. Ook Bram en Britt zijn er natuurlijk weer met hun avonturen. Op dinsdag wordt het museumspel gespeeld. Woensdag maken de kinderen een kunstwerk dat zó in het museum tentoongesteld kan worden. Donderdag is het tijd voor piratenspelen in het bos. Dinsdag zijn kinderen vanaf 9:30 uur welkom in Het Visnet aan de Zuideveldlaan 10 in Dussen. Donderdagavond 2 mei wordt de week tussen 18:00 en 19:00 uur afgesloten in Het Visnet. Deelname kost 1 euro per dag, meer informatie: Reinette Verveer, 06-12172739.


Jeugdsamenkomst Almkerk

almkerk • Jeugdsamenkomst in de gereformeerde kerk in Almkerk. In deze dienst, die om 18:30 uur begint, zal drs. mr. Lineke Blijdorp spreken over het thema 'Ben je bereid?'.