Vragen over opkoop woningen

sleeuwijk • Het CDA zet vraagtekens bij de opkoop van nieuwbouwwoningen in Sleeuwijk door een particuliere belegger. In Sleeuwijk worden binnen het nieuwbouwplan Het Nieuwe Fort II 30 koopwoningen, onderverdeeld in achttien rijwoningen en twaalf tweekappers, gebouwd. Ontwikkelaar Reuvers Bouw en Ontwikkeling meldt via Facebook dat meerdere van deze woningen opgekocht zijn door een particuliere belegger, die de woningen wil verhuren. CDA-raadslid Arno Bouman vraagt in het verlengde daarvan bij het college van B&W aandacht voor de situatie van starters en senioren op de woningmarkt in Altena. "Ik wil graag weten of er vooraf afspraken met de projectontwikkelaar zijn gemaakt die voorkomen dat starters op de koopmarkt onvoldoende aan bod komen", zegt Bouman, die wil voorkomen dat beleggers nieuwe woningen opkopen. "Wij vinden het belangrijk dat starters en senioren een eerlijke en reële kans hebben op een betaalbare koop- of huurwoning. Daarom zijn we benieuwd welke mogelijkheden de gemeente Altena hiervoor heeft om in te sturen en te stimuleren."


Mijlpaal voor roeiers

giessen/rijswijk • Een aantal mensen uit Giessen-Rijswijk is ook begonnen aan de bouw van de St. Ayles Skiff: een moderne, lichtgewicht houten roeisloep voor vier roeiers en een stuurman of -vrouw. Zaterdag werd de eerste mijlpaal gevierd: de kielbalk werd gelegd. Dit gebeurde met een aantal bouwers, belangstellenden en burgemeester Marcel Fränzel. Voor een behouden vaart werd tevens een dukaat in de kielbalk gelegd; deze is speciaal vervaardigd voor dit doel, met hierop de wapens van Rijswijk en Giessen. Burgemeester Fränzel roemde daarbij het gemeenschapsgevoel in de dorpen. Om het project tot een goed einde te brengen, worden nog zowel sponsors als bouwers gezocht. Belangstellenden kunnen ook eerst vrijblijvend een kijkje komen nemen bij het bouwen op Transportstraat 1 in Giessen.
Het is de bedoeling dat iedereen in Giessen-Rijswijk straks gebruik kan gaan maken van de roeisloep, zodat jong en oud en van verschillende afkomst elkaar (beter) leert kennen door samen te roeien.