Schans-directeur naar Gorinchem

sleeuwijk/gorinchem • Adri Hoekstra gaat per 1 augustus als directeur op De Uilenhof in Gorinchem. Hij volgt Alexander van Horssen op, die na dit schooljaar de organisatie gaat verlaten. Hoekstra is geen onbekende binnen Stichting CVO-AV, de scholengroep waar De Uilenhof onder valt. Sinds 2015 is hij directeur op De Schans in Sleeuwijk. In 1999 is hij daar gestart als docent Biologie en Mens & Natuur, waarna hij in 2009 teamleider van de Sleeuwijkse school werd. Henri van Breugel, voorzitter van het college van bestuur van Stichting CVO-AV: "We hebben er alle vertrouwen in dat Hoekstra met zijn kennis en ervaring De Uilenhof ook in de toekomst een mooie plek in de regio kan geven."


Opdracht brede school getekend

almkerk • Wethouder Peter van der Ven heeft de opdracht voor het ontwerp van de brede school in Almkerk getekend. Het ontwerp is na een aanbesteding gegund aan KOW Architecten uit Den Haag. In de brede school in Almkerk komen basisscholen d'Uylenborch en De Almgaard, kinderopvang Hoppas, bibliotheek Altena en logopediepraktijk Mars. De bedoeling is dat het gebouw vanaf het schooljaar 2021 – 2022 in gebruik genomen wordt.


Hankse petitie over A27

hank • Bezorgde inwoners van Hank zijn een petitie gestart over de veiligheid en de leefbaarheid in Hank in relatie tot de toekomstige aanpassingen aan de A27, zoals de verbreding van de snelweg, de spitsstroken en het verleggen van de afrit vanuit de richting Breda naar Utrecht. Er is niet alleen een petitie online gezet, ook zijn de initiatiefnemers langs de Hankse deuren gegaan om inwoners uitleg te geven. Ze wijzen o.a. op de grotere verkeersdrukte door het dorp en de gevolgen voor de leefbaarheid door toenemende uitstoot van fijnstof. "Doet u mee ons rustieke dorpje te behoeden voor onveiligheid en milieuvervuiling?", zo staat in de petitie te lezen. Het initiatief voor de petitie is ontstaan na een inloopspreekuur van AltenaLokaal. "De zeer beperkte informatievoorziening over de gevolgen die de aanpassingen aan de A27 zullen hebben voor het dorp Hank en daarbij de onduidelijkheid welke maatregelen voor het aanpassen van het Onderliggende Wegennet (OWN) in Hank bij de gemeente op tafel liggen, hebben uiteindelijk geresulteerd in het opstellen van een petitie", stellen de initiatiefnemers. "Daarbij moet tevens gezegd worden dat in Hank een merkbare zorg leeft dat de afstand tussen de burgers uit Hank en het gemeentebestuur zo groot is dat signalen omtrent veiligheid en leefbaarheid onvoldoende worden opgevangen." Meer: https://www.petitie24.nl/petitie/2368/veiligheid-en-leefbaarheid-in-hank.