Lezing over tradities

nieuwendijk • Ineke Strouken, oud-directeur bij het Nederlands Centrum voor volkscultuur en immaterieel erfgoed, verzorgt dinsdag 30 april op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing over 'Tradities, de nieuwe tak van erfgoed.' De lezing is in dorpshuis Tavenu, Singel 16a in Nieuwendijk. De lezing begint om 20:00 uur. De entree voor niet-leden is 4 euro.


Valerius-zangdienst

werkendam • Met het oog op de bevrijding heeft de liturgiecommissie van de Maranathakerk op zondag 28 april een bijzondere dienst voorbereid, waarbij liederen uit de Valerius Gedenkklank gezongen worden. Ds. M.P. Vis is de voorganger en Jaco van de Werken speelt op het orgel. De dienst aan de Gedempte Haven 1 begint om 18:00 uur en de Valerius-liederen zullen geprojecteerd worden met een beamer.


Oranjezangdienst

werkendam • In de Rehobothkerk aan de Binnengriend 27 in Werkendam wordt zaterdag 27 april een Oranjezangdienst gehouden. Mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Werkendam o.l.v. dirigent Jaco van de Werken verleent medewerking aan deze avond, solo wordt er gezongen door bariton Paul Visser. Organist op deze avond voor de samenzang en de begeleiding van het koor is Jaap Boer. Er zullen deze avond door het koor psalmen, gezangen en bekende vaderlandse liederen gezongen worden. Er is ook dit jaar veel ruimte voor samenzang. Aan het einde van de avond worden er twee verzen van het Wilhelmus gezongen. De opening, meditatie en sluiting wordt verzorgd door evangelist H.Bor uit Poederoijen. De toegang van deze avond is vrij, wel zal er een collecte worden gehouden voor de Spaanse Evangelische Zending. De avond begint om 19:00 uur, vanaf 18:30 uur is de kerk open.


Jeugddienst in Genderen

genderen • In de hervormde kerk in Genderen wordt zondag 28 april een jeugddienst met als thema 'Geloven in je uppie' gehouden. De band 4tune uit Hardinxveld zorgt voor de muzikale begeleiding en ds. Lucias de Haan zal de dienst, die om 18:30 uur begint, leiden.


Korenfestival voor Samenloop

woudrichem • Het Arkels Visserskoor uit Arkel, De Vischwijven uit Woudrichem en De Maasmaten uit Rijswijk treden op zaterdag 11 mei belangeloos op tijdens een speciaal korenfestival voor de Samenloop voor Hoop. De avond wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning vanuit Het Rondeel in Woudrichem, waar de meezingavond rond 20:00 uur losbarst. Inlopen kan vanaf 19:00 uur. Bezoekers betalen vijf euro, waarbij een gratis verloting met mooie prijzen is inbegrepen. De volledige opbrengst gaat naar de Samenloop voor Hoop, die vrijdag 28 en zaterdag 29 juni in Rijswijk gehouden wordt.


Bevrijdingspodium

werkendam • In Bistro Vrouwenhemel in Werkendam wordt dinsdag 7 mei een speciaal bevrijdingspodium georganiseerd. Vanaf 19:45 uur lezen dichters hun werk rondom het thema 'Bevrijding' voor. Ook treedt Trunk Size Music op.