donderdag 18 april

Babbeltrucs
14:00, Hank, De Phoenix. KBO afdeling Hank houdt een voorlichtingsmiddag over 'babbeltrucs'. Een voorstelling in het kader van Veiligheid Senioren, met medewerking van de politie. Zij laten 'live' zien hoe snel mensen slachtoffer kunnen worden van een babbeltruc en vooral hoe dit soort mensen buiten de deur te laten staan. Ook niet leden zijn welkom en betalen 2,50 euro voor entree en koffie/ thee.

Sensation Almgaard White
18:30, Almkerk, Het Verlaat. Vorig schooljaar meldde zich de honderdste leerling bij De Almgaard aan, inmiddelt telt de school 108 leerlingen. Deze toename wordt dit jaar gevierd. Alle leerlingen krijgen een workshop op 18 april. Dans, muziek, acrobatiek, etc. 's Avonds geven zij een geweldige show in het Verlaat in Almkerk. Hier ontpopt zich dan 'De Bende van de Witte Handjes'.

Matthäus Passion
19:00, Heusden, Grote- of Catharijnekerk. De Grote- of Catharijnekerk in Heusden Vesting is weer het toneel voor twee uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach. De organisatie heeft zichverzekerd van de medewerking van Vocaal Ensemble Markant en het Kamerorkest Concerto Brabant. Informatie over het orkest, koor en de solisten is te vinden op www.heusdenvestingklassiek.nl. Op donderdag 18 april is de aanvangstijd 19:00 uur en op vrijdag 19 april 11:00 uur. De kerk is open een half uur voor aanvang. Op vrijdag is er een middagpauze van 12:15 uur tot 13:45 uur. De toegangsprijs donderdag is 39 euro inclusief koffie/ thee en programmaboekje en vrijdag 49 euro inclusief programmaboekje. Kaarten zijn via internet te bestellen op de website www.heusdenvestingklassiek.nl. Informatie over kaartverkoop: 06-51886959.

The passion for kids
19:30, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. Leerlingen en leerkrachten van basisschool De Halm uit Almkerk voeren The Passion for Kids uit. In deze voorstelling vertelt de oude apostel Petrus op de vooravond van zijn eigen terechtstelling in Rome aan zijn cipier het verhaal van het lijden en sterven van de Here Jezus. Door middel van muziek, zang, dans, drama en beeldende kunst wordt het verhaal tot leven gebracht. De toegang is gratis, reserveren via: www.gbsdehalm.nl.

Op weg naar Pasen
19:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. Met elkaar de eerste stappen zetten op weg naar Pasen tijdens korte vieringen in De Hoeksteen. De eerste viering is op Witte Donderdag om 19:30 uur, op Goede Vrijdag begint de dienst om 19:30 uur, op Stille Zaterdag om 20:30 uur. Op Paasmorgen staan de kerkdeuren open, de dienst begint dan om 9:30 uur. In alle vieringen zal Henri Dekker voorgaan.

Ragazze Quartet
20:00, Dussen, kasteel Dussen. Haydns ingetogen muzikale meditaties in een actuele context... In 'Zeven laatste woorden' verbinden het Ragazze Quartet en Paul van Tongeren Haydns muzikale lijdensverhaal met actuele thema's. Moeiteloos koppelt Van Tongeren de woorden van het evangelie aan hedendaagse vraagstukken en gebeurtenissen als de vluchtelingencrisis, de discussie over het voltooid leven of zelfs de laatste woorden van Apple-oprichter Steve Jobs. Een donderpreek wordt het zeker niet: net als Haydns muziek zoekt Van Tongeren in zijn teksten naar hoop, schoonheid en lichtheid. Entree: 15 euro (met vriendenpas of CJP 12 euro). Reserveren en meer info: www.kasteel-dussen.nl.

vrijdag 19 april

Marcus Passie
18:00, Almkerk, gereformeerde kerk. Onder leiding van dirigent Jaap Kwakkel zal de Marcus Passie ten gehore gebracht worden door christelijk gemengd Koor Con Amore uit Sleeuwijk. Jaap bewerkte en componeerde zelf de muziek en neemt luisteraars mee in het lijdensverhaal van Jezus zoals dat door de evangelist Marcus wordt verteld. Deze Muziekpassie wordt in het Nederlands uitgevoerd.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD32. Rikken in de kantine van NOAD32, inschrijven vanaf 19:30 uur.

Jesus Christ Superstar
20:30, Gorinchem, Theater Peeriscoop. Bijzondere klassieker 'Jesus Christ Superstar'. Een eeuwenoud verhaal in een modern jasje. De film vertelt het verhaal van de laatste zes dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas. In de film wordt niet gesproken, alles wordt gezongen. Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

Flavium
21:00, Nieuwendijk, Xinix. Flavium behoort tot de meest toonaangevende bluesbands van Nederland. De band speelt met veel energie en liefde voor de blues. Spetterende solo's, oorstrelende blue(s) notes, zeer fanatieke treinblues komen langs tijdens de optredens en ze werden vastgelegd op meer dan tien lp's en cd's. Meer info: www.xinix.nl en www.flavium.nl.

zaterdag 20 april

Planten- en bloemenmarkt
9:00, Heusden, Grote Kerk. Planten- en bloemenmarkt van 9:00 tot 13:00 uur rondom de Grote Kerk in Heusden. De opbrengst gaat naar het goede doel: Lebone Village in Zuid-Afrika waar een groep jongeren een fruitboomgaard gaan aanleggen.

Paaszaterdag AWM
9:30, Alblasserwaard. In de Alblasserwaard wordt zaterdag de Arno Wallaard Memorial gereden. Een prachtige klassieker voor Elite renners. Veel internationale ploegen hebben zich ingeschreven. De afstand bedraagt 186 km. 's Morgens rijden eerst de Junioren, zij starten om 9:30 uur.

Open golfdag
14:00, Almkerk, Golfpark Almkreek. Tijdens de landelijke Open Golfdagen 2019 is Golfpark Almkreek in Almkerk ook open. Bezoekers krijgen een gratis proefles, maar kunnen ook een paar holes aflopen en de middag afsluiten in de Brasserie. Golfen is leuk voor iedereen, dus kinderen zijn ook welkom tijdens de Open Dagen. Meer informatie én aanmelden, zie www.golfpark-almkreek.nl/Events.

Chris Roodbeen
14:00, Woudrichem, Visserijmuseum. In de winterperiode, wanneer het Visserijmuseum voor publiek gesloten is, wordt ieder jaar hard gewerkt om in het nieuwe seizoen weer goed voor de dag te komen. Dit keer was het hoog tijd om de entree van het museum een opknapbeurt te geven. Het museum is bijzonder blij met het besluit van de erven van Chris Roodbeen om zijn Woerkumse werk aan het museum te schenken. Daarom wordt het seizoen geopend met een expositie van zijn werk.

20 jaar Altena Brass
20:00, Hank, 't Uivernest. In 1999 werd Altena Brass opgericht met als doel de brassband te promoten, en muzikanten uit het Land van Heusden en Altena de kans te bieden om op hoog niveau te musiceren in een brassband. Om deze mijlpaal te vieren zal Altena Brass ook tijdens dit jubileum Paasconcert trouw zijn aan haar grootste doelstelling: het promoten van de brassband in haar grote diversiteit van muziekstijlen. Een van de grootste Nederlandse trombone talenten, Tim Ouwejan, zal soleren tijdens het Paasconcert. Toegangskaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via info@altenabrass.nl.

Kienen
20:00, Dussen, De Dussenaar. Onvervalste Kienavond door de Klaitrappers in de Dussenaar. De zaal is open om 19:00 uur.

Praiseavond
20:15, Almkerk, De Pomp. Praiseavond in jongerencentrum De Pomp: een avond vol muziek verzorgd door muzikanten uit De Pomp zelf! Voor meer informatie: contact@depomp.com of www.depomp.com.

zondag 21 april

Biesbosch Fluistertocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Biesbosch Fluistertocht, een vaartocht van anderhalf uur onder leiding van een Biesboschgids. Meer informatie of reserveren: www.vissershang.nl of 0162-402450/ 0162-403666.

SlIM Be Creative festival
15:00, Nieuwendijk, Xinix. Tijd voor akoestische muziek uit de regio tijdens het Be Creative Festival, gehouden door SLIM (Stichting ter bevordering van Lichte Muziek). De achtste editie van het Be Creative Festival met in totaal negen acts belooft weer veel variatie in stijlen en nieuw muziektalent op het podium.

maandag 22 april

Paaswandeltocht
7:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Wandelvereniging De Vrijbuiters houdt een Paaswandeltocht. Afstanden 40 en 50 kilometer starten tussen 7:00 en 9:00 uur, 30 kilometer tussen 7:00 en 10:00 uur, 20 kilometer tussen 8:00 en 13:00 uur en 15, 10 en 7 kilometer tussen 9:00 en 13:00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro, het startbureau sluit om 17:30 uur. Meer informatie: 06-53294863 of devrijbuiters@live.nl.

Autopuzzelrit
13:00, Babyloniënbroek, IJSclubgebouw Juliana. Autopuzzelrit voor het goede doel: Stichting Ontmoeting. Start tussen 13:00 en 15:00 uur bij ijsclubgebouw Juliana. De middag wordt om 17:30 uur afgesloten met een prijsuitreiking. Deelname kost 10 euro per auto, voor meer informatie: Anet Pruissers, 06-39293918 of pruissersj@kliksafe.nl.

Lammetjesdag
10:00, Drunen, Schaapskooi. Op tweede Paasdag wordt er in samenwerking met ZLTO weer een lammetjesdag gehouden bij twee bedrijven in de Langstraat. De twee bedrijven zijn De Locatie aan de Gemeint 3 in Vlijmen en De Schaapskooi aan de Duinweg 58 in Drunen. Beide bedrijven zijn geopend van 10:00 tot 16:00 uur en de toegang is gratis. Voor informatie: 06-47160691.

Paaseieren zoeken
11:00, Almkerk, Brasserie Almkreek. In brasserie Almkreek is er deze paasdag ruimte voor brunch, een springkussen en paaseieren zoeken. Niet alleen voor leden van golfpark Almkreek, maar zeker ook voor iedereen uit Altena en daarbuiten. Deelname: 21,50 euro voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar 11 euro. Meer informatie én reserveren: www.golfpark-almkreek.nl/events.

Paasbrunch
11:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Paasbrunch in zaal Vissershang, alleen op reservering. Meer informatie of reserveren: www.vissershang.nl of 0162-402450/ 0162-403666.

Struintocht Munnikenland
11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Robuuste struintocht om dieren te spotten. Deelname kost 5 euro voor volwassene, 3 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Reserveren is verplicht en kan via:
www.staatsbosbeheer.nl

Ronde van Werkendam
11:30, Werkendam. Tweede paasdag klinkt om 11:30 uur het startschot voor de 63e(!) ronde van Werkendam. Dit jaar diverse combinaties van categorieën, junioren en jeugd. De regiorenners A mogen dit jaar meerijden met de Sportklasse, een serieuze uitdaging. Veel inschrijvingen bij deze categorie, het maximale aantal deelnemers is verhoogd van 100 naar 120 renners.

Fort Giessen
12:00, Giessen, Fort Giessen. Fort Giessen is open voor het publiek, van 12:00 tot 16:00 uur. Iedereen is welkom voor een rondleiding en bezichtiging van het Fort. Men kan de tentoonstelling Eerste Wereldoorlog bezoeken, een keuze maken uit enkele films over de Nieuwe Hollandse waterlinie en de mobilisatie tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Land van Altena. Verder is er mogelijkheid om een uniek forten kanon uit de 19e eeuw te bezichtigen en kan een bezoek gebracht worden aan het WO I park. Kinderen kunnen met detectors naar munten zoeken.

Auto-, fiets- en wandeltocht
14:00, Almkerk, d'Ontmoeting. Tweede paasdag wordt een middag vol gezelligheid en puzzelen gehouden. Tussen 14:00 en 15:00 uur kunnen deelnemers zich in d'Ontmoeting van de gereformeerde kerk in Almkerk inschrijven voor een van de puzzelritten. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per auto of per gezin. Daarnaast is in d'Ontmoeting gelegenheid om iets te drinken en te eten, er wordt een verloting gehouden met leuke prijzen en een minimarkt met natuurproducten georganiseerd, zoals potjes jam, sap en eigengemaakte advocaat, en planten en bloemen. De opbrengst van deze middag is voor het goede doel: Samenloop voor Hoop Altena, Team 25, Team GK Almkerk.

dinsdag 23 april

Avengers Marathon
21:00, Almkerk, Hollywoud. Op 23 april is in Hollywoud deel 3 en 4 van 'The Avengers' achter elkaar zien. De marathon begint om 21:00 uur met 'Avengers: Infinity War 3D' gevolgd door 'Avengers: Endgame 3D'. De marathon duurt ongeveer zes uur inclusief een pauze van twintig minuten. Meer informatie: www.hollywoud.nl of 0183-307286.

woensdag 24 april

Loena's sterrennacht
14:00, Gorinchem, Theater Peeriscoop. Eva van den Bosch speelt en zingt met onwaarschijnlijk mooie stem 'Loena's Sterrennacht'. Een verhaal over dappere buitenbeentjes. Een verhaal over zien en gezien worden, in het licht en in het donker. Deze muzikale voorstelling is een vrolijke familiebelevenis voor iedereen vanaf 6 jaar. Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.