63e Ronde van Werkendam

werkendam • Tweede Paasdag klinkt om 11:30 uur het startschot voor de 63e Ronde van Werkendam. Dit jaar staan diverse combinaties van categorieën, junioren en jeugd aan de start. De regiorenners A mogen dit jaar meerijden met de Sportklasse, een serieuze uitdaging. Veel inschrijvingen bij deze categorie, het maximale aantal deelnemers is daarvoor zelfs verhoogd van 100 naar 120 renners.


Nieuwe hardloopgroep

regio • Altena Road Runners is een nieuwe hardloopgroep gestart. De groep heeft als doel om uiteindelijk op een laag niveau 3 tot 5 kilometer te kunnen hardlopen. "Ben je sportief en positief ingesteld en wil je wat aan je conditie doen? Dan is dit voor jou een uitdaging, kom gerust eens langs", zo luidt de oproep van Altena Road Runners. Er wordt getraind op op dinsdag- en donderdagavond om 19.45 uur, vanaf sporthal De Jager in Giessen. De eerste vier weken kunnen deelnemers gratis meetrainen. Meer info via 06-23554785 of j.herwijnen2@kpnplanet.nl.


Kyara loopt weer voor KWF

woudrichem • Kyara Mikhout (12) uit Woudrichem loopt op 15 juni weer 25 kilometer voor KWF Kankerbestrijding. Haar doel tijdens deze Kippenloop is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de strijd tegen kanker. De Kippenloop is een groot wandelevenement, waar duizenden mensen uit Nederland en omringende landen aan meedoen. De opbrengst van de Kippenloop gaat naar KWF Kankerbestrijding voor twee wetenschappelijke onderzoeksprojecten: Afkickstrategie voor medicijnverslaafde kankercellen en vaccin ter behandeling en preventie van kanker. De afgelopen jaren heeft Kyara al zo'n 18.000 euro opgehaald voor KIKA en KWF. Ze verloor haar zusje Daimy en haar opa Cees door kanker. "Daarom wil ik mij inzetten voor de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte", laat ze weten. Kyara sponsoren kan o.a. via www.kyaramikhout.simpsite.nl.