Man zwaargewond na steekpartij

rijswijk • Een man is donderdagavond zwaargewond geraakt bij een steekincident in een woning aan de Nieuwstraat in Rijswijk. De verdachte kon na het incident onder bedwang gehouden door een medebewoner, die het mes afpakte tot de politie kwam. De verdachte zit vast voor poging tot doodslag. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.
Verschillende politie-eenheden spoedden zich na de melding naar de straat. Ook een ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen. In een woning troffen de agenten een bloedende man aan. Door een taalbarrière werd het de agenten niet direct duidelijk wat er was voorgevallen. Maar toen ze een man met bebloede handen zagen, werd hij aangehouden als verdachte van poging tot doodslag. Ook enkele getuigen wezen deze man aan als verdachte. De recherche is een onderzoek gestart.


Houten paaltje zorgt voor gaslek

genderen • De brandweer is donderdagavond rond 21:45 uur uitgerukt voor een gaslek aan de Meerhoek in Genderen. Daar bleek een houten paaltje door de gasleiding te zijn geslagen. Dit was de oorzaak van de lekkage. De brandweer heeft de veiligheid gewaarborgd met een ventilator, zodat de monteur het lek kon verhelpen. Er is geen sprake geweest van gevaar voor de omgeving.


Gratis cursus AED voor Nieuwendijk

nieuwendijk • Tijdens de algemene ledenvergadering heeft EHBO verneiging Nieuwendijk een aantal personen in de bloemetjes gezet. Onder hen vier nieuwe EHBO'ers, zij slaagden onlangs voor hun diploma: Leen Lievaart, Kiran Versteeg, Jolien Boterblom en Bastiaan Blaauw. Miranda van den Broek kreeg de Tilanus- onderscheiding voor 12,5 jaar EHBO lidmaatschap. In de vergadering is ook gesproken over de AED's in Nieuwendijk. Het netwerk is er dekkend, maar er blijken slechts 51 mensen aangemeld bij HartslagNu. EHBO Nieuwendijk vindt dat te weinig en biedt inwoners van Nieuwendijk daarom de mogelijkheid een gratis AED/ reanimatiecursus te volgen. Meer informatie: 06-22655851 of secretaris@knv-ehbo-nieuwendijk.nl.