Kilo's hennep gevonden in Veen

veen • De politie heeft vorige week een woning aan de Willem de Zwijgerstraat in Veen doorzocht. Daarbij werden circa 2,5 kilo aan henneptoppen en diverse materialen die gebruikt worden voor hennepkwekerijen in beslag genomen. De 29-jarige bewoner in aangehouden. Bij het politieteam Dongemond kwamen de afgelopen maanden diverse tips binnen dat een bewoner aan de Willem de Zwijgerstraat zich bezig zou houden met drugshandel. Na verder onderzoek werd in overleg met de Officier van Justitie besloten om woensdagmorgen in dat pand een doorzoeking te houden onder leiding van de rechter-commissaris. De kamers werden met een drugshond doorzocht. Op zolder werden enkele zaken met henneptoppen aangetroffen. Ook werden diverse materialen in beslag genomen die gebruikt worden voor hennepkwekerijen zoals slakkenhuizen, een koolstoffilter, henneptenten en schakelkasten. Verder namen de opsporingsambtenaren nog een geldbedrag van 1250 euro in beslag.


Rijbewijskeuringen in Werkendam

werkendam • Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 25 april in MFC Vlechtwerk, H.J. Roubosstraat 3 in Werkendam medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via onderstaande website. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro, voor houders van rijbewijs C/ D/ E tot 75 jaar is het tarief 60 euro. Aangeraden wordt om minimaal vijf maanden voor het verlopen van het rijbewijs in actie te komen.

Voordat een afspraak gemaakt wordt, moet eerst een Gezondheidsverklaring gekocht worden. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet eerst worden ingevuld en opgestuurd naar het CBR. Het kan een paar weken duren voordat de papieren die de arts moet invullen weer terug gezonden worden, daarom wordt aangeraden een afspraak te maken bij een arts die het formulier digitaal kan invullen.

q www.regelzorg.nl