Al ruim 100 fietsers Samenloop

rijswijk • Tijdens de Samenloop voor Hoop van Altena, die op 28 en 29 juni gehouden wordt in Rijswijk, doen naast honderden lopers ook minimaal honderd fietsers mee. Zij gaan de uitdaging aan om voor KWF zoveel mogelijk geld op te halen. Voor iedere fietser is er wel een uitdaging uit deze actie te halen: voor de fietsers die af en toe een rondje fietsen, maar ook voor de wielrenners die de fiets bijna niet af komen. Deelnemers kunnen namelijk kiezen of ze één, twee, drie of vier rondes meefietsen. Een ronde is 91 kilometer en voert langs of door alle dorpen van de gemeente Altena en door de Biesbosch. Iedere ronde is er een pauze in Eethen bij voetbalvereniging vv GDC. De rijsnelheid zal ongeveer 30 kilometer per uur zijn, gemeten bij windstil weer.

Inschrijven kan tot 1 mei op de pagina van Samenloop voor Hoop, bij team 23: de Altena Tour Fietsers. Na de inschrijving wordt alle relevante informatie gemaild.


Oproep aan mantelzorgers

aalburg • Door de voormalige gemeente Aalburg werd mantelzorgondersteuning geboden. Omdat de nieuwe gemeente Altena hierin niet op dezelfde manier gaat voorzien heeft de Stichting Welzijn Pro Seniore deze taak per 1 januari 2019 overgenomen. De gemeente mag de gegevens van de bij haar bekende mantelzorgers niet zomaar overdragen. Het kan zijn dat mantelzorgers een brief krijgen van de gemeente Altena met het verzoek zich bij Pro Seniore te melden, maar dat kan ook zonder brief. Mantelzorgers in de kernen Andel, Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen, Genderen, Meeuwen, Veen en Wijk en Aalburg worden uitgenodigd om op 25 april tussen 19:30 en 21:00 uur in Wijkestein kennis te komen maken met Heleen van der Hulst en Joyce Lubbers. Heleen heeft de ondersteuning mantelzorgers als nieuwe taak namens Stichting Welzijn Pro Seniore op zich genomen.


Lions tonen kennis voor zorgboerderij

woudrichem • De leden van de Lionsclub Land van Heusden en Altena hebben onlangs een cheque van 750 euro overhandigd aan zorgboerderij Landgoed Kraaiveld in Woudrichem. Het geld is opgebracht door de deelnemende teams aan de Kennisquiz die de Lions organiseerden in café 't Hoekse in Woudrichem.

Het geld dat nu is opgehaald wil de zorgboerderij graag besteden aan het uitbreiden van de sportfaciliteiten. "Op dit moment hebben we nog weinig spullen om ons in de vrije tijd te kunnen vermaken. Omdat het voor de meeste bewoners moeilijk is om buiten de deur activiteiten te verrichten, en het wel nodig is om actief bezig te zijn, willen we graag een voetbal/ basketbal court aanschaffen," aldus Marjan Pullen, persoonlijk begeleider op de zorgboerderij.


Spelletjesmiddag

rijswijk • 't Proathuis, Koperwiek 51 in Rijswijk, houdt maandagmiddag 6 mei tussen 14:00 en 16:00 uur samen met Samenloop voor Hoop een spelletjesmiddag. Bij 't Proathuis kan gezellig worden gekletst over van alles en nog wat, zijn er spelletjes, zoals kaarten of sjoelen en er is een boekenruilkast. Deze middag is bedoeld om geld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker.