donderdag 11 april

Ouderenmiddag
14:00, Wijk en Aalburg, Rehoboth. Ouderenmiddag van de hervormde gemeente in Wijk. Het thema voor deze middag luidt: 'Pasen, een drievoudig snoer.... van leven'. De middag wordt rond 17:00 uur afgesloten met een broodmaaltijd.

Voorlichtingsavond Authena
19:30, Uppel, Watertoren Uppel. Voorlichtingsavond door afscheidshuis & Uitvaartzorg Authena: een algemene, uitgebreide presentatie rond uitvaartmogelijkheden. Graag vooraf aanmelden met een mail naar info@authena.nl of een belletje/ whatsapp naar 06-45594577. Aanmelden kan tot net voor de presentatie.

Mannenavond met Hellboy
20:40, Almkerk, Hollywoud. Mannenavond in Hollywoud met deze keer met de keiharde actiefilm Hellboy (16+). Deze film wordt natuurlijk bezocht maten en een biertje of een cola en een snack horen daar bij. Tijdens de voorstelling betalen mannen daarom voor een Jupiler/ cola of portie bitterballen 1,50 euro. Meer informatie: www.hollywoud.nl of 0183-307286.

vrijdag 12 april

Baraka
9:00, Veen, Bagijnhof 50. Tweedehands-(merk) kledingbeurs. Vrijdag van 9:00 tot 20:00 uur, zaterdag van 9:00 uur tot 13:00 uur. De opbrengst van deze dag zal in zijn geheel geschonken worden aan voedsel, hulp-, school- en evangelisatiemateriaal in Kenia. Meer informatie: Ineke van Steenis, 06-25197357.

Open Coffee Altena
9:30, Oosterhout. Open Coffee Altena gaat de eigen streek uit en netwerkt in Oosterhout. Zes Open Coffee-netwerken uit de regio West-Brabant slaan de handen ineen en organiseren samen Open Coffee XL bij Rabobank Amerstreek. Meer informatie: www.OndernemendAltena.nl.

Geestelijke strijd en aanbidding
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Interkerkelijke vrouwenochtend met Susanna Versteeg over het thema 'Geestelijke strijd en aanbidding'. Voor meer informatie: Aartje Verschut 0416-692935

Slaatjesactie
16:00, Almkerk. Traditionele slaatjesactie van Nooit Gedacht in Almkerk. Vanaf 16:00 uur gaan de verkopers weer op pad, slaatjes kosten 1,75 euro per stuk.

BFF-Night
19:00, Almkerk, Hollywoud. Circus Noël Feel the Magic is te zien tijdens de BFF-Night in Hollywoud. Iedereen wordt deze avond feestelijk ontvangen met een welkomstdrankje en tijdens de film wordt een High Fris geserveerd. Meer informatie: www.hollywoud.nl of 0183-307286.

Thema-avond Christenvervolging
19:30, Werkendam, Bethelkerk. SGP-jongeren Werkendam houdt een avond over christenvervolging. Herman Meijer, projectleider en fondsenwerver bij de stichting Hulp Vervolgde Christenen, zal spreken. Meer informatie: www.sgpjwerkendam.nl.

Bingo voor Roparun
19:30, Almkerk, het Verlaat. Ook in 2019 neemt Team Almkerk deel aan de Roparun. Deze avond: de inmiddels legendarische Bingo. Er zijn vele prijzen te winnen, die worden gesponsord door plaatselijke ondernemers. Het geld dat wordt ingezameld door Roparun, wordt besteed aan diverse initiatieven voor mensen met kanker.

Klaverjastoernooi
20:00, Nieuwendijk, Dorpshuis Tavenu. Klaverjastoernooi in Dorpshuis Tavenu. De avond begint om 20:00 uur. Deelnemerskaarten kosten 5 euro en zijn te koop aan de bar. Ze zijn ook online te koo: stuur een mail naar kaarten.tavenu@hotmail.com. Er wordt Rotterdams gespeeld en de troef wordt bepaald door draaien. Het inschrijfgeld is tevens het prijzengeld.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, Kantine NOAD'32. Bingoavond in de kantine van NOAD'32.

Timzingt
20:00, Nieuwendijk, gereformeerde kerk. De kerken van Almkerk en Nieuwendijk bundelen hun krachten voor een inspirerende avond met Timzingt. 'Omgekeerd' is een grappig, verrassend en prikkelend programma over rijkdom en armoede. Doelgroep: 15+. Kaarten kosten 7 euro en zijn verkrijgbaar op www.tear.nl/timzingt. Meer informatie: 06-23850730.

Paasbingo
20:00, Hank, kantine Be-Ready. Jaarlijkse Paasbingo van vv Be-Ready in de kantine. De kantine is open vanaf 19:30 uur.

Rikken
20:00, Meeuwen, Dorpshuis. Rikken door GDC en NOAD32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Favoriet boek
20:30, Woudrichem, De Teerkamer. Het Woerkums Literair Café zet de schijnwerper op Literaire Liefdes. Bekende en minder bekende streekgenoten nemen het boek mee dat hun leven veranderde.

zaterdag 13 april

Mannenontbijt
8:00, Genderen, gereformeerde kerk. Mannenontbijt rond het thema: 'De man als …volger, vriend, voorbeeld'. Met elkaar ontbijten, zingen en bidden. En: verdieping en toerusting om man te zijn in onze rollen en verantwoordelijkheden. Deelname kost 7,50 euro, opgeven kan via mannenontbijtgenderen@outlook.com.

Autowasactie
9:00, Almkerk, De Pomp. Autowasactie ten bate van de uitbreiding en verbouwing van Jongerencentrum De Pomp in Almkerk. Tot 16:00 uur kunnen mensen bij De Pomp terecht om hun auto te laten schoonmaken. Voor 7,50 euro zorgen de vrijwilliger dat de buitenkant weer gaat glimmen en voor 5 euro extra wordt ook de binnenkant schoongemaakt. Voor meer informatie: www.depomp.com.

Rommelmarkt
9:00, Babyloniënbroek, hervormde kerk. Grote rommelmarkt met veel brocante spullen. Er is ook een talentenveiling met leuke kavels. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd en de Broekse frietkar is zeker weer aanwezig.

Lentefair
9:30, Andel, hervormde kerk. Tot 13:30 uur vinden er in de Ark diverse activiteiten plaats voor jong en oud.

Fancy Fair
10:00, Wijk en Aalburg, Fresiastraat. Fancy Fair tot 14:00 uur ten behoeve van de cliënten van de Fresiastraat, met onder andere eigengemaakte spullen, bloemen en planten, brieven trekken en nog veel meer.

Mantra Zangdag
10:30, Giessen. Mantra-belevingsdag. Deelnemers kijken en luisteren naar geselecteerde video's van mantra's en heartsongs en zingen eventueel mee. Inclusief een gezamenlijke wandeling en vegetarische lunch. Een halve dag deelnemen is ook mogelijk. Opgeven vóór 12 april. Meer informatie: Cornelis Vriens, corvri@online.nl, 0183-440086.

Paaseierenactie
10:30, Hank. Evenals voorgaande jaren gaat ook dit jaar Scouting Hank weer langs de deuren van Hank om paaseieren te verkopen. De zakjes kosten 2 euro per stuk, drie zakjes voor 5 euro. De jeugdleden komen tussen 10:30 en 12:30 uur langs de deur. Ook is er een tent te vinden bij de speeltuin van Hank waar de paaseieren gekocht kunnen worden.

Gospelconcert
19:30, Werkendam, Biesboschkerk. Het dak gaat eraf in de Biesboschkerk tijdens het tweede van een dubbelconcert van de Eindhovense Gospelgroep LichterLaaie en Gospelkoor Sound of Joy uit Werkendam. Het thema van dit swingende spektakel is 'Testify to Love'. Na afloop van het concert is er een deurcollecte. De opbrengst daarvan gaat naar Open Door.

Fierce love
19:30, Wijk en Aalburg, De Burg. 'Fierce Love... Beyond Words': gezamenlijke concerten van Adrian Snell en Carla Jae in aanloop naar Pasen. De kaarten voor deze concerten, onder de naam 'Fierce Love...Beyond Words', zijn te reserveren op www.zingenindekerk.nl.

Collegium Altena
20:00, Sleeuwijk, Sleeuwijks kerkje. Dit jaar heeft het regionale kamerkoor Collegium Altena rond Pasen gekozen voor twee monumentale werken uit de 19e eeuw: Via Crusis van Liszt, en de berijming van het oude gedicht 'Stabat Mater' over Maria in de uitvoering van Rheinberger. Kaarten: www.collegiumaltena.nl.

Voorjaarsconcert
20:00, Woudrichem, 't Rondeel. Voorjaarsconcert door Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd. Tijdens deze avond is popkoor HUGO uit Woudrichem te gast, net als de Oudendijkse zangeres Apolonia Gort. De entree is gratis.

Tienerfriendsavond
20:00, Sleeuwijk, Friendship. Tienerfriendsavond voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar, vol leuke spellen, spetterende activiteiten en spannende opdrachten. Het thema van de avond is: 'Geloof je het nog?' Meer informatie: Stefan, 06-55520837. Mailen kan ook: info@tienerfriends.nl, www.tienerfriends.nl of via Instagram @defriendship.

Jachtseizoen
20:00, Almkerk, De Pomp. Uitdagende en actieve avond. Op het programma staat het van StukTV bekende Jachtseizoen waarin één van de deelnemers op de vlucht slaat en de rest op 'jacht' gaat naar de voortvluchtige. Meer informatie: contact@depomp.com of www.depomp.com.

zondag 14 april

Lenterondje
10:00, Hank, natuurpoort Biesbosch-Vissershang. Deze zondag worden, verspreid over de provincie, vanuit vier Brabantse Natuurpoorten ANWB fiets- en wandelroutes aangeboden. Iedereen is tussen 10.00 uur en 16.00 uur welkom hieraan mee te doen. Aanmelden voor de fiets- en wandeltochten kan op www.anwb.nl/lenterondjes.

Vastenmaaltijd
10:30, Hank, Pastorie. Vastenmaaltijd, een sobere maar gezellige maaltijd in het zaaltje van de pastorie in Hank tijdens de laatste dagen van de vasten. Bijdrage is vrijwillig, inschrijven verplicht via: Elverien, kerkensamenlevinghank@live.nl of 06-38321127.

Voorjaarsmarkt
11:00, Hank, De Kurenpolder. Maak kennis met De Kurenpolder! Gezellige dag voor jong en oud met leuke activiteiten en aanbiedingen. Gratis entree. Meer informatie: www.kurenpolder.nl.

Accordeonmiddag
13:30, Hank, Natuurpoort Vissershang. Accordeonmiddag: vele accordeonisten vullen deze gezellige middag met muzikale klanken. Meer informatie: www.vissershang.nl of 0162-402450/ 0162-403666.

Biesbosch Fluistertocht
14:00, Hank, jachthaven Vissershang. Biesbosch Fluistertocht, vaartocht onder leiding van een Biesboschgids. Meer informatie: www.vissershang.nl of 0162-402450/ 0162-403666.

Marcus Passie
18:00, Werkendam, Maranathakerk. Palmzondag zal de avonddienst, met als voorganger dominee M.P. Vis, in het teken staan van het lijden en sterven van onze Here Jezus Christus. Christelijk Gemengde Zangvereniging 'Hallelujah' zal dan de Marcus Passie uitvoeren naar een bewerking van Hans Boelee zoals beschreven in de Bijbelboeken Marcus en Openbaring.

Marcus Passie
18:00, Woudrichem, Sint Martinuskerk. Op Palmzondag zal, onder leiding van dirigent Jaap Kwakkel, de Marcus Passie ten gehore gebracht worden door christelijk gemengd Koor Con Amore uit Sleeuwijk.

Passiedienst
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. Passie-/ zangdienst rondom het thema: 'Het Lam'. Op deze laatste lijdenszondag zal 'Barechja' onder leiding van dirigent Wibo Hijink verschillende liederen ten gehore brengen, afgewisseld met samenzang, lezingen en een meditatie.

Passiedienst
18:30, Andel, De Voorhof. Passiedienst in gereformeerde kerk 'De Voorhof'. Tijdens de dienst zal gospelkoor Inspiration uit Dordrecht haar medewerking verlenen.

Evensong
18:30, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Cantica zingt een Evensong op Palmzondag, in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. In deze gezongen gebedsdienst zal 'zwijgen' centraal staan. De psalmtekst is Psalm 28: een smeekbede van David aan de Heer die hij vraagt niet te blijven zwijgen.

maandag 15 april

Alzheimer café Altena
19:30, Woudrichem, De Lemmenskamp. Alzheimer café Altena, rond het thema: Logopedie en Psychomotorische therapie bij dementie. Meer informatie: 06-12327847.

woensdag 17 april

Koffiemorgen
9:30, Werkendam, De Bron. Jaarlijkse open koffiemorgen in de Bron. Spreekster is drs. Alie Hoek van Kooten. Thema: 'Medische verrassingen in de Bijbel'.

Paasviering Passage
19:45, Sleeuwijk, Trefpunt. De Passagevrouwen komen weer bij elkaar in het Trefpunt. Deze avond zullen Wim Pols en Ria van Buuren de paasviering omlijsten met lezingen, muziek en gedichten.