Sparen door op snelheid te letten

sleeuwijk • Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont. Deze bijzondere meter doet een tour door Brabant. Na onder andere Helmond, Eerde, Huisseling, Lith, Hooge Zwaluwe en Andel is het nu de beurt aan Sleeuwijk in de gemeente Altena.

Iedereen die zich op de Rijksstraatweg aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan een project dat in overleg met het buurtpreventieteam van de Rijksstraatweg wordt bepaald. De meter is vrijdag aan het einde van de middag geplaatst aan de Rijksstraatweg, ter hoogte van Bistro De Heerlijckheid, en blijft drie weken staan.

Bewoners van de Rijksstraatweg spreken al jaren hun zorg uit over de snelheid op de Rijksstraatweg. Reden voor de gemeente om het eens anders aan te pakken en deze snelheidsmeterspaarpot van 'NUL verkeersdoden Brabant' in te zetten. Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze.