Slaatjesactie

almkerk • De traditionele slaatjesactie van Nooit Gedacht in Almkerk wordt dit jaar gehouden op vrijdag 12 april. De muziekvereniging heeft inmiddels een bloeiende jeugdopleiding en de eerste blazersklas van dit seizoen op de basisschool is inmiddels ook weer achter de rug. Voor deze opleiding kan de vereniging een steuntje in de rug wel gebruiken. Vanaf 16:00 uur gaan de verkopers op pad om in Almkerk slaatjes te verkopen. De lekkernij kost 1,75 euro per stuk.


Baraka in Veen

veen • Aan de Bagijnhof 50 in Veen wordt vrijdag 12 en zaterdag 13 april een grote tweedehands (merk)kledingbeurs gehouden: Baraka. Er is een ruim aanbod van zowel kinderkleding van maatje 50-176 tot dames- en herenkleding in allerlei maten. Dit keer is er ook veel nieuwe kleding. Ook worden er tassen, schoenen, riemen, sjaals, sieraden, speelgoed en boeken verkocht. De beurs is op vrijdag tussen 9:00 en 20:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 en 13:00 uur.

Naast kleding is er ook koffie, thee en limonade met taart te koop. Tussen de middag zal er heerlijke soep zijn met broodjes en er wordt op beide dagen verse poon en kibbeling gebakken. Voor de kinderen is er een springkussen. De opbrengst van deze dag zal in zijn geheel geschonken worden aan voedsel, hulp-, school- en evangelisatiemateriaal in Kenia, voornamelijk in de sloppenwijken, gevangenissen en op de vuilnisbelt van Nairobi. Meer informatie: Ineke van Steenis, 06-25197357.


Paaseierenactie Scouting Hank

hank • Evenals voorgaande jaren gaat Scouting Hank ook dit jaar weer langs de deuren om in Hank paaseieren te verkopen. Met de opbrengst kunnen de vrijwilligers van de scouting weer leuke activiteiten opzetten voor de jeugdleden. De zakjes kosten 2 euro per stuk, drie zakjes voor 5 euro. De jeugdleden komen zaterdag 13 april tussen 10:30 en 12:30 uur langs de deur. Ook is er een tent te vinden bij de speeltuin van Hank waar de paaseieren gekocht kunnen worden.


Opening van
Hanks 'hotel'

hank • De lente is begonnen en dat komt goed uit want plukroute Hank heeft iets nieuws gerealiseerd. Op zaterdag 13 april is de opening van een heel bijzonder hotel in Hank. Alleen zijn de kamertjes nog niet helemaal af, wie helpt er mee om het insectenhotel af te stylen? Om 14:00 uur wordt het hotel geopend in het Hankse bos, ingang Steurstraat. Er zijn leuke workshops voor jong en oud, er is een imker aanwezig en aanwezigen komen van alles te weten over de toekomstige hotelgangers.


Jachtseizoen

almkerk • Jongerencentrum De Pomp in Almkerk houdt zaterdag 13 april een uitdagende en actieve avond. Op het programma staat het van StukTV bekende Jachtseizoen waarin één van de deelnemers op de vlucht slaat en de rest op 'jacht' gaat naar de voortvluchtige. Aan de hand van een GPS locatie die de jagers elke vijf minuten ontvangen moeten ze de boef zien te onderscheppen. De zaal gaat deze avond al om 19:30 uur open en het spel start om 20:00 uur. Het programma is rond 22.15 afgelopen. Meer informatie: contact@depomp.com of www.depomp.com.