donderdag 4 april

Stilstaan bij verlies
19:30, Drunen, Bibliotheek. Lezing 'Stilstaan bij verlies' door Rijma de Ruiter. Aanmelden: www.bibliotheekheusden.nl.

Concert Christian Verwoerd
20:00, Wijk en Aalburg, hervormde gemeente. Christian Verwoerd geeft een concert in de hervormde gemeente van Wijk. De kerk is open vanaf 19:15 uur. Entree: 10 euro, kaarten zijn te bestellen via truetickets.nl.

vrijdag 5 april

Tweedehandskledingbeurs
10:00, Veen, Veensesteeg 16a. Tweedehandskledingbeurs tot 16:00 uur bij Vermatrac, Veensesteeg 16a in Veen.bezoekers kunnen hier terecht voor dames-, heren- en kinderkleding. Maar ook aanverwante artikelen zoals schoenen, tassen, sieraden, hoeden etc. DBij mooi weer staat er een springkussen voor de kinderen. De opbrengst is voor het evangelisatiewerk van de gereformeerde gemeente in Tilburg.

Bingo
20:00, Eethen, Dorpshuis Teratina. Bingo in dorpshuis Teratina. De zaal is open om 19:00 uur, in de pauze is er een verloting. De bingo is verplaatst van de derde vrijdag naar de eerste vrijdag in verband met Goede Vrijdag.

Rikken
20:00, Eethen, Kantine GDC. Rikken in de kantine van GDC, inschrijven vanaf 19:30 uur.

John Gorka
21:00, Nieuwendijk, Xinix. John Gorka (1958, New Jersey, USA) behoeft voor de liefhebbers van het Americana singer-songwriter-genre geen nadere introductie. In de late jaren '70 ruilde John zijn baan als leraar filosofie en geschiedenis in voor een muziekcarrière, geïnspireerd door toen bekende namen als Tom Paxton, Suzanne Vega en Nanci Griffith. In 1987 werd hij ontdekt door het in akoestische muziek gespecialiseerde platenlabel Red House Records. Er was slechts plaats voor een beperkt aantal optredens in Europa en in Xinix maakt hij voor het eerst zijn opwachting. Een unieke kans om een groot artiest live te aanschouwen. Tickets: 15 euro via www.xinix.nl.

zaterdag 6 april

Rommelmarkt
9:00, Werkendam, christelijk gereformeerde kerk. Tot 14:00 uur is er de jaarlijkse rommelmarkt van de christelijk gereformeerde kerk. Er zal weer heel veel te koop worden aangeboden. Zowel nieuwe als tweedehands spullen, boeken, speelgoed, eten en drinken. Ook kan de auto gewassen worden. Verder zullen er diverse leuke activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen. Daarnaast is er een veiling met mooie producten. De veiling zal rond 11:30 uur starten. De opbrengst gaat naar stichting Woord & Daad ten bate van de duurzame aanpak van kinderslavernij in Haïti.

Lente Event
10:15, Werkendam, Hoogstraat. In de Hoogstraat zullen zo'n twintig modellen de mode van zeven Werkendamse winkels voor de lente en komende zomer laten zien. De organisatie is een samenwerking van BIZ centrum Werkendam en Highstreet Models en de eerste show start om 10:15 uur, voorafgegaan door dans van Yep for Kidz. De laatste van de veertien modeflitsen is om 15:15 gepland.

Beverdag
10:30, Werkendam, Biesbosch Museumeiland. Het Biesbosch MuseumEiland houdt, in het kader van de Internationale Dag van de Bever, een actieve, informatieve Beverdag. Kijk voor deelname en meer informatie op: www.biesboschmuseumeiland.nl.

Luchtige kunst
13:00, Sleeuwijk. De Werkgroep Kunstroute Werkendam houdt zaterdag 6 en zondag 7 april van 13:00 tot 17:00 uur een kunstroute in Sleeuwijk met als thema 'Luchtige Kunst'. Op negen locaties is van alles te zien en te beleven. Op het Landgoed Kraaiveld, bij de Woon-Werkboerderij Kraaiveld, geeft een team vliegeraars (de Sky-Pirates uit Rijsbergen) demonstraties met spectaculair grote vliegers. Leerlingen van de basisscholen kunnen daar zelf hun vliegers maken en beschilderen om er daarna echt mee te gaan vliegeren.

Carwash
13:00, Wijk en Aalburg, Oudekerkstraat 19A. De jongeren van de Wegwijzer laten de auto weer blinken. Op het kerkplein van Aalburg zijn er die middag bij de carwash ook allerlei lekkere hapjes en drankjes te koop. De opbrengst van deze actie gaat naar de Voedselbank en draagt bij aan de afsluitdag voor de jongeren.

Muziek op zaterdagmiddag
15:30, Almkerk, hervormde kerk. Miniconcertje van ongeveer een half uur in de hervormde kerk van Almkerk. Het programma is erg gevarieerd. De muziekkeuze is licht klassiek, met de nadruk op mooie melodielijnen.Van Henry Purcell zijn deeltjes te horen uit 'Funeral music of Queen Mary'. Van G.F. Händel onder andere een aria uit Rinaldo, het gezongen largo en het orgelconcert 'Koekoek en nachtegaal' uitgevoerd op twee orgels. Toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

Discoparty
19:30, Andel, Buitenhoff. Stichting Sport en Spel houdt een Discoparty voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 19.30u t/m 22.00u in de Buitenhoff in Andel. DJ Edwin zal er tot een uur of 22:00 voor zorgen dat het een muzikale en vooral feestelijke avond wordt. Kosten: 7,50 euro, inclusief twee consumpties. Niet alleen leden van Stichting Sport en Spel zijn welkom, dus neem gerust een vriend(in) mee.

De Lofzang
19:30, Wijk en Aalburg, Hervormde kerk. Het Christelijk mannenkoor 'De Lofzang' uit Sprang Capelle houdt een concert. De avond staat in het teken van de lijdenstijd en Pasen. De toegang is gratis, collecte voor de onkosten. Dit concert is onderdeel van een maandelijkse concertserie in de hervormde kerk van Wijk. Voor meer informatie: www.facebook.com/ConcertenhervormdWijk.

Spel- en gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Spel en Gameavond: kom gezellig een potje poolen, tafeltennissen of tafelvoetballen. Ook kan er gespeeld worden op één van de vele spelcomputers of met vrienden gamen via het pc-netwerk. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om een bord- of kaartspel uit de kast te pakken. Meer informatie: contact@depomp.com of www.depomp.com.

Rumoer op de scheepstour
20:00, Hank, 't Uivernest. De jaarlijkse uitvoeringen van 't Hanks Genoegen staan weer voor de deur. Dit jaar is gekozen voor een klucht: 'Rumoer op de Scheepstour'. Het stuk speelt zich af op het luxe cruiseschip De Volle Vaart. Meer informatie: www.hanksgenoegen.nl.

Benefietavond voor Roparun
20:30, Nieuwendijk, Xinix. Team Almkerk houdt een benefietavond in Xinix Nieuwendijk. Deze avond spelen drie bands geheel belangeloos voor Roparun: A touch of Amy, De Nino's en Project Hendrix. De deuren gaan om 20:30 uur open, om 21:30 uur beginnen de bands met spelen. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.xinix.nl of aan de kassa. Prijs: 10 euro. De volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Roparun.

zondag 7 april

Tienerdienst
10:00, Werkendam, Maranathakerk. Tienerdienst waarin samen met dominee Maathuis wordt nagedacht over het thema 'Hemel en hel'. De dienst wordt begeleid door organist Jeanette van Oord en de eigen Maranathaband.

Kinderdienst
15:00, Giessen, hervormde gemeente. Kinderdienst met dominee J.H. Reijm over het thema: 'Ben je terecht boos?' Hanneke Ermstrang zal de muzikale begeleiding doen op de piano en kinderkoor Immanuel uit Brakel zal komen zingen. Na de dienst is iedereen van harte uitgenodigd om nog wat te drinken in 't Dijkhuis.

Vesperviering
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. In 'd'Ontmoeting' van de gereformeerde kerk in Almkerk wordt een Vesperviering gehouden. Het thema is 'Ons leed, Zijn lijden?'. Voorganger is Roel Pierik. Muzikale medewerking van Corina de Peuter (zang) en Celis Dekker (orgel).

Israël
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. Themadienst rond het thema: 'Israël'. Voorganger is dominee E.J. van den Brink. Muzikale medewerking zal worden verleend door het Kerkkoor Genderen onder leiding van dirigent Liesbeth Coppens. Muzikale begeleiding op orgel en piano: Henk Teuling; Margot Kraaij speelt dwarsfluit en Jarko van Houwelingen drums.

Kracht putten uit de Bijbel
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst rond het thema: 'Kracht putten uit de Bijbel'. Wim Grandia zal met de aanwezigen nadenken over dit thema. Meer informatie: https://www.facebook.com/jeugddienstenAndel.

maandag 8 april

Afsluiting seizoen
19:30, Meeuwen, Dorpshuis. De dames van Vrouwen van Nu het seizoen af met een workshopavond over matroesjka's die wordt gegeven door Polina Verstappen. Ze vertelt eerst over de geschiedenis, werkwijze en betekenis van de poppen, waarna de dames zelf aan de slag gaan. De matroesjka's zijn al voorgetekend met lijntjes om het makkelijker te maken en een gegarandeerd succes hebben. Er wordt een matroesjka van drie poppetjes gemaakt.

Altena Cup
20:00, Almkerk, Gemeentehuis. De voorbereidingen op de Altena Cup zijn in volle gang. De Altena Cup is niet alleen een voetbal- of sportevenement. Het wordt gekoppeld aan een maatschappelijk doel. Eentje waar clubs hun voordeel mee kunnen doen. Wat dat doel is en hoe iedereen hieraan bij kan dragen, wordt uitgelegd tijdens een informatieavond, bedoeld voor voorzitters, technische-, jeugd-, sponsor- en barcommissieleden.

SamenLoop voor Hoop in Repair Café
9:30, Almkerk, Kringloopcentrum Altena. Trema Welzijn houdt samen met en in Kringloopcentrum Altena het Repair Café. Dit keer voor SamenLoop voor Hoop. De vrijwillige bijdrage voor de reparaties is voor SamenLoop voor Hoop. De actie is bedoeld om geld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker.

Carry Ulreich
20:00, Almkerk, De Almhof. Historicus Dr. Bart Wallet houdt op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing over het bekende oorlogsdagboek van Carry Ulreich (1940-1945)"''s Nachts droom ik van vrede'. Iedereen is welkom, de entree voor niet-leden is vier euro. Het was groot nieuws toen de oorlogsdagboeken van Carry Ulreich ontdekt werden: kranten hadden het al snel over 'de Rotterdamse Anne Frank'. En inderdaad hadden Carry Ulreich en Anne Frank veel met elkaar gemeen: allebei kregen ze als tiener een dagboek op hun verjaardag en ze hielden dit bij toen ze in de loop van de Tweede Wereldoorlog moesten onderduiken. Ulreich overleefde de oorlog, werd verliefd op een Britse soldaat en emigreerde naar Israël. Daar circuleerden haar dagboeken al jaren binnen de familie, tot haar zoon ze meenam naar de Frankfurter Buchmesse en ze op die manier bij de VU-historicus Bart Wallet terechtkwamen. Wallet, gespecialiseerd in Joodse geschiedenis, zag al gauw dat het ging om een bijzonder egodocument. Hij bracht het boek op de markt en inmiddels is het al vertaald in het Spaans, Italiaans, Duits en Portugees. Tijdens deze lezing zal Wallet de betekenis van het dagboek laten zien en dat plaatsen in de bredere context van de manier waarop in Nederland de Tweede Wereldoorlog wordt herinnerd en herdacht.

woensdag 10 april

Rupsje Nooitgenoeg wordt 50
9:00, Woudrichem, De Werf. Rupsje Nooitgenoeg viert zijn 50ste verjaardag tijdens Kind & Koffie-café. Schuif aan tijdens dit gezellige feest dat Kinderopvang BuitenGewoon, Bibliotheek Altena en KrijgdeKleertjes samen vieren. Kinderopvang BuitenGewoon staat klaar met koffie, thee en wat lekkers. Er is volop keuze bij het KrijgdeKleertjes, waaronder veel zomerkleding. Lever tweedehandskleding in en neem hetzelfde aantal 'nieuwe tweedehandskleding' mee naar huis. Kinderen zijn welkom om aan te schuiven bij de knutseltafel. Bibliotheek Altena is aanwezig met het prachtige prentenboek 'Rupsje Nooitgenoeg'. Om 10:30 uur is er een speciaal voorleesmoment. Om 14:30 uur vindt er nog een voorleesmoment plaats.

Ontmoetingsochtend vrouwen
9:15, Rijswijk, gereformeerde kerk. De interkerkelijke organisatie van vrouwen uit het Land van Heusden en Altena houdt een ontmoetingsbijeenkomst voor vrouwen. Gast is Jacques Brunt. Hij spreekt over het thema: 'Er is meer': veel vrouwen zijn tot geloof gekomen en komen daarna in een fase terecht waarin alles hetzelfde blijft. Toegang is gratis, er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Er zijn diverse stands aanwezig. De ochtend is rond 11:30 uur afgelopen. Kinderoppas is aanwezig.

Koersballen
14:00, Genderen, Dorpshuis. Koersballen voor senioren in het Dorpshuis van Genderen.

Avond AD(H)D Café Heusden
19:30, Heusden, Zin in Boeken. AD(H)D café rond het thema: 'Ervaringsverhalen met medicatie'. Er wordt een entree gevraagd van 2,50 euro.