Examenfeest Willem

dussen • Met de eindexamens in het vooruitzicht, wil het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg de leerlingen eerst laten genieten van een spetterend eindexamenfeest. Het examenfeest is namelijk de laatste kans om in stijl afscheid te nemen van de middelbare schooljaren. Op woensdag 10 april van 19:30 uur tot 00:00 uur zijn de examenleerlingen welkom op Kasteel Dussen. Het is voor de leerlingen mogelijk om met exclusief vervoer hun entree te maken.


Kunstenaars klaar voor expositie

sleeuwijk • De vijftien geselecteerde leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool De Morgenster uit Sleeuwijk zijn helemaal klaar voor de Kunstroute van komende zaterdag en zondag. Na vier intensieve workshops beeldhouwen hebben zij de ontwerpen omgezet in een echt beeld van speksteen. Door de grote gedrevenheid van de leerlingen was het leerproces eenvoudig eigen te maken. Na de tweede workshop werden de contouren goed zichtbaar. Hierna begon de fijn afwerking, tot in detail werden de kunstwerken afgewerkt. Aan het einde van de vierde workshop zijn de leerlingen officieel gecertificeerd, zij ontvingen een certificaat en kunnen zich vanaf nu aspirant beeldhouwer noemen.
Beeldhouwers Piet Versteeg en Gerrit Roelofs zijn zeer tevreden over hun aspirant beeldhouwers: de creaties zijn verbluffend mooi geworden. Zaterdag en zondag is het werk tussen 13:00 en 17:00 uur te bekijken in de school aan de Esdoornlaan.