Bijtelskil voorverkoop

sleeuwijk • Met het zwemseizoen 2019 voor de deur start woensdag 10 en vrijdag 12 april de voorverkoop van abonnementen voor het zwemseizoen 2019 aan de kassa van het Zwembad Bijtelskil in Sleeuwijk. De verkoop is op woensdag- en vrijdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur, en op woensdagavond van 18:00 tot 20:00 uur. Tot en met 12 april kunnen zwemmers vanaf 16 jaar ook abonnementen in de webshop aanschaffen tegen de voorverkoopprijs. Na 12 april geldt voor alle abonnementen het normale tarief. Het zwembad opent op maandag 29 april de poorten, dan starten ook de zwemlessen.


Oud papier

wijk en aalburg/ andel • Leden van muziekvereniging Oefening & Uitspanning komen zaterdag 6 april in Wijk en Aalburg langs voor het ophalen van oud papier. De route gaat door Wijk ten noorden van de Aalburgestraat, de buitenwijk en op de Maasdijk vanaf de Molenstoep tot de huisnummers 283 (oneven) en 88 (even). De vrijwilligers zien de oud papier containers en bundels vanaf 8:00 uur graag aan de straat staan.

Ook in Andel wordt oud papier opgehaald op zaterdag 6 april. In dit dorp door de leden van het Andels Fanfare Corps. Deze keer komen zij in de nieuwe wijk 1: Julianastraat en ten westen van de Julianastraat. De precieze route is te vinden op onderstaande website.

q www.andelsfanfarecorps.nl


Mantelzorgers en Pro Seniore

altena • Door de voormalige gemeente Aalburg werd mantelzorgondersteuning geboden. Omdat de nieuwe gemeente Altena hierin niet op dezelfde manier gaat voorzien heeft de Stichting Welzijn Pro Seniore deze taak per 1 januari overgenomen. De gemeente mag de gegevens van de bij haar bekende mantelzorgers echter niet zomaar aan Pro Seniore overdragen. Vandaar een oproep. Het kan zijn dat mantelzorgers een brief krijgen van de gemeente Altena met het verzoek zich bij Pro Seniore te melden, maar ook zonder brief is dat mogelijk. Mantelzorgers in de kernen Andel, Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen, Genderen, Meeuwen, Veen, Wijk en Aalburg worden uitgenodigd op 25 april tussen 19:30 en 21:00 uur kennis te komen maken met Heleen van der Hulst en Joyce Lubbers. Locatie: Wijkestein, Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg.


Opbrengst collecte ReumaNederland

wijk en aalburg • In de landelijke collecteweek voor ReumaNederland, die werd gehouden van 18 tot en met 23 maart, is in Wijk 1.928,54 euro opgehaald en in Aalburg 824,83 euro.