ACKC verslaat thuis koploper Tiel'72

almkerk • ACKC heeft zaterdag gewonnen van koploper Tiel'72.

In een goed gevulde sporthal De Jager was het ACKC dat in de eerste helft tegen Tiel'72 liet zien over genoeg korfbaltalent te beschikken.

De Almkerkers kwamen al snel op een 5-3 voorsprong, maar de wat arrogant overkomende Tielenaren verkleinden het gat even later weer en wisten zelfs op een 5-6 voorsprong te komen. De Bakertilly-formatie zette er echter snel en dynamisch spel tegenover en pakte zo bij rust een 10-7 voorsprong.

In het tweede bedrijf kon de voorsprong al snel worden vergroot naar 12-7 en stond er een team dat gretig was. Telkens als Tielenaren dreigde terug te komen liet ACKC zien de betere te zijn met flitsend aanvalsspel. Na twintig minuten was het 16-10 en de buit al binnen. Freewheelend kon ACKC de overwinning binnenhalen met 18-12. Ondanks deze zege loopt ACKC wel promotie naar de 2e klasse mis.