Sensation Almgaard White

almkerk • Talentenschool De Almgaard in Almkerk houdt donderdag 18 april een feest om te vieren dat de school aan meer dan honderd leerlingen onderwijs mag bieden. Dit feest gaat 'Sensation Almgaard White' heten.
Vorig schooljaar meldde zich de honderdste leerling bij De Almgaard aan. In de jaren daarvoor durfde de school van zoveel leerlingen nog niet te dromen. De school is sinds 2016 qua leerlingaantal in een stroomversnelling geraakt. Er is zelfs een unit geplaatst om ruimte te bieden aan alle kinderen: inmiddels 108 leerlingen.Tijd dus voor een feestje, vindt de school. Alle leerlingen krijgen dan ook een workshop op 18 april. Dans, muziek, acrobatiek en dergelijke. 's Avonds geven zij een show in 't Verlaat in Almkerk. Hier ontpopt zich dan 'De Bende van de Witte Handjes'.


Jarige Rupsje Nooitgenoeg

woudrichem • Rupsje Nooitgenoeg viert zijn verjaardag op woensdag 10 april tijdens het Kind & Koffie-café in de Werf in Woudrichem. Tijdens deze ochtend is er van 9:00 tot 11:00 uur genoeg te doen in de Werf. Kinderopvang BuitenGewoon staat klaar met koffie en thee en wat lekkers. Er is volop keuze bij KrijgdeKleertjes, waaronder veel zomerkleding. Lever tweedehandskleding in en neem hetzelfde aantal 'nieuwe tweedehandskleding' mee naar huis. Kinderen zijn welkom om aan te schuiven bij de knutseltafel. Bibliotheek Altena is aanwezig met het prachtige prentenboek 'Rupsje Nooitgenoeg'. Om 10:30 uur is er een speciaal voorleesmoment, dat wordt om 14:30 uur herhaald.


Avond-4-daagse Woudrichem

woudrichem • Traditiegetrouw wordt in mei de Avondvierdaagse van Woudrichem gehouden, dit jaar voor de negende keer. De vierdaagse start op 21 mei en wordt 24 mei feestelijk afgesloten. Net als andere jaren verloopt de inschrijving voor de schooljeugd weer via school en kunnen alle individuele wandelaars voor de inschrijving terecht op één van de inschrijfavonden. Maandag 13 mei is de eerste inschrijfmogelijkheid van 19:00 tot 20:00 uur in 't Rondeel in Woudrichem, maandag 20 mei is ook een mogelijkheid om van 19:00 tot 20:00 uur in te schrijven. De kosten zijn dan 5 euro, op de eerste wandelavond is inschrijving ook nog mogelijk, maar dan kost het 5,50 euro. Stichting Avond-4-daagse Woudrichem is overigens altijd op zoek naar vrijwilligers.

q www.avond4daagsewoudrichem.nl


Meezingen met Ongestaagd

woudrichem • Zalmvisserskoor Ongestaagd wil mannen die wel eens willen zingen uitnodigen voor deelname aan één van haar optredens. Zo zal het koor optreden tijdens de Visbakwedstrijden op 30 mei en op de Visserijdag van 31 augustus. Zalmvisserskoor Ongestaagd zou het leuk vinden om daar eens met een grotere groep mannen te staan zingen. In de vier weken vóór het optreden worden op dinsdagavond in het Visserijmuseum repetities gehouden, waarbij de potentiële nieuwe zangers met de groep mee zullen oefenen voor het optreden. Zij kunnen op deze manier kennis maken met de groep, het repertoire en de belevingswereld van het koor vóór, tijdens én ná een optreden. Meer informatie of aanmelden: voorzitter@ongestaagd.nl of 06-44678044.