woensdag 27 maart

Kledingmarkt Andel
19:00, Andel, gereformeerde kerk. Andelse kledingmarkt: voor kleine prijzen de mooiste tweedehands kleding. De markt wordt gehouden op woensdag 27 maart van 19:00 tot 21:00 uur en op donderdag 28 maart van 13:30 tot 17:00 uur in de gereformeerde kerk, Zijhof, aan de Julianastraat 24 in Andel. Meer informatie: 06-40292576.

donderdag 28 maart

Bingo
14:00, Woudrichem, 't Rondeel. Bingo bij Ouderencentrum De Zalmtrek in 't Rondeel in Woudrichem.

Deltaplan voor biodiversiteit
20:00, Giessen, Fort Giessen. Altenatuur houdt een bijzondere bijeenkomst op Fort Giessen waar het 'Deltaplan voor de Biodiversiteit' centraal staat. In korte presentaties komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Politici, boeren, burgers en buitenlui, iedereen is welkom om deze avond bij te wonen om zich te laten inspireren voor een leven op een eiland met een rijk bodemleven zonder bestrijdingsmiddelen waar insecten, vogels, vissen en zoogdieren weer volop kansen krijgen. Kijk ook op: www.altenatuur.nl.

Kleine geschiedenissen van Dussen
20:00, Dussen, Dussenaar. Ton Lensvelt houdt een lezing over zijn twee boekjes betreffende de geschiedenis van Dussen. De leukste en meest tot de verbeelding sprekende verhalen uit de boekjes worden bondig samengevat en ondersteund door zo'n 150 foto's en afbeeldingen. Historisch Dussen in stripvorm.

vrijdag 29 maart

VrijMiBo
17:00, Oudendijk, OVO. Voor haar ruim 170 leden houdt Ondernemers Vereniging Woudrichem een VrijMiBo. De e toegang voor leden èn voor niet-leden is gratis. De VrijMiBo wordt geopend door de kakelverse Altena Wethouder Roland van Vugt. Daarna komt rasondernemer Piet van Vugt (Exact Easy Access, Nobel en CEO van Pink Elephant) uit Nieuwendijk aan het woord. Zijn 'out-off-the-box' presentatie gaat over: 'Be a gamechanger, the world has enough followers!' en is gebaseerd op zijn jaren lange ervaring als oprichter van meer dan 33 ondernemingen. Aanmelden via e-mail wordt aanbevolen: info@ovwoudrichem.nl. Meer informatie: Ronald van den Ende, 06- 53206099.

Tweedehands Kledingbeurs
18:00, Wijk en Aalburg, Rehoboth. Tweedehands Kledingbeurs in de Rehoboth aan de Bergstraat 5 in Wijk en Aalburg. De beurs is op vrijdag tussen 18:00 en 21:00 uur en zaterdag tussen 9:00 en 12:00 uur. De opbrengst is voor familie Duits in Albanië. Dit jaar zijn er ook veel nieuwe schoenen, sandalen en slippers. Ook zijn er taarten, cakes en snoeprollen te koop.

Rumoer op de scheepstour
19:00, Hank, 't Uivernest. De jaarlijkse uitvoeringen van 't Hanks Genoegen staan weer voor de deur. Dit jaar is gekozen voor een klucht: 'Rumoer op de Scheepstour'. Het stuk speelt zich af op het luxe cruiseschip De Volle Vaart. Beide pursers krijgen een gemêleerd gezelschap aan boord. Niet alleen een gewiekst echtpaar, maar wat te denken van een net getrouwd stelletje? Of van een non die van haar moeder-overste op cruise mag. En wat komt het Gothic uitziende meisje aan boord doen? Tot overmaat van ramp duikt te pas en te onpas de kapitein op, gevolgd door de zwijgzame stuurman. Zullen de pursers er in slagen om alles in goede banen te leiden? Deze avond is de generale repetitie voor kinderen. Meer informatie: www.hanksgenoegen.nl.

Dansavond
19:00, Drongelen, De Oude School. Lekker dansen, de quickstep, cha-cha-cha, jive, Engelse wals, rumba, een foxtrotje of gewoon een eigen dansje dansen tijdens de dansavond. Het muzikale duo 'got2sing' komt deze dansavond optreden. Zij spelen van alles, van jaren 60 tot nederpop. De entree is gratis.

Verplaatste bingo
20:00, Giessen, Kantine GRC. In verband met de 80 van Altena op 5 april, is de bingo bij GRC14 verplaatst naar 29 maart, vanaf 20:00 uur. De kantine aan de Karbogerd is vanaf 19:00 uur open.

Heuvels van Blauw
20:00, Nieuwendijk, Fort Bakkerskil. 'Heuvels van Blauw' is de Nederlandse vertaling van het Engelse 'Blue Remembered Hills' van de befaamde toneelschrijver Dennis Potter. TG YrroS! speelt op de locatie Fort Bakkerskil, de voorstelling duurt ongeveer tachtig minuten (zonder pauze). Bezoekers zijn welkom vanaf 19:00 uur, de speellocatie gaat open om 20:00 uur. De voorstelling wordt ook gespeeld op 30 maart om 20:00 uur en op 31 maart om 15:00 uur. Meer informatie over Heuvels van Blauwis te vinden op: www.yrrostheater.com.

Klaai-mex
21:00, Woudrichem, de Roef. Klaai-Mex 2019 op De Roef in Woudrichem, met artiesten zoals onder andere: Paul Elstak, Johnny Gold en Kaai Gezellig. Meer informatie op de FB pagina Organisatie Klaai-mex.

zaterdag 30 maart

De Betoverde Zolder
10:00, Sleeuwijk, 't Zand 27. Na een aantal jaren in Gorinchem gevestigd geweest te zijn, is De Betoverde Zolder verhuisd naar Sleeuwijk. Om alle op maat gemaakte meubels nog mooier tot zijn recht te laten komen, is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe winkel en meubelmakerij. Tot 16:30 uur is iedereen welkom om de nieuwe winkel en meubelmakerij te komen bekijken. Om 13.00 uur komt Maroeska Metz, finaliste van Heel Holland Bakt, met heerlijke taarten en haar kookboeken. Meer informatie: www.debetoverdezolder.nl.

Fancy Fair
11:00, Sleeuwijk, Trefpunt. In het Trefpunt wordt een Fancy Fair gehouden voor World Servants Sleeuwijk en Dolfijntherapie voor Niels. Er is een diversiteit aan producten te koop, kinderen kunnen spelletjes doen of proberen te ontsnappen uit een Escape Room. Er zijn hapjes en drankjes of er kan geluncht worden. Er wordt deze dag ook een veiling gehouden. Deelname aan de bakwedstrijd Heel Sleeuwijk Bakt, met voor de kinderen een cupcake wedstrijd, is ook mogelijk. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina's van World Servants Sleeuwijk of Dolfijntherapie voor Niels. Aanmelden voor de bakwedstrijd kan via: heelsleeuwijkbakt@gmail.com of 0183-505272. Aanmelden voor de lunch: 0183-307441.

AFC Try-out concert
12:00, Andel, 't Buitenhof. Try-out concert van het jeugd en het groot orkest van het Andels Fanfare Corps.Voor het jeugdorkest van het Andels Fanfare Corps, onder leiding van Olaf Schipper, is dit een try-out voor de deelname aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp op 13 april. Het jeugdorkest zal hier spelen in de festival divisie. Tijdens het festival speelt het jeugdorkest een repertoire dat beoordeeld wordt door een vakjury. Voor het groot orkest van het Andels Fanfare Corps, onder leiding van Anno Appelo, is dit een try-out voor de deelname aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Het groot orkest van AFC zal het stuk 'In Other Words' van Marco Pütz gaan spelen. Dit stuk zal tijdens het ONFK op 6 april beoordeeld worden door een jury.

Paasconcert
16:00, Rijswijk, gereformeerde kerk. Op uitnodiging van de drie PKN kerken in Giessen-Rijswijk verzorgt Marcel Zimmer een paasconcert. Het geheel wordt afgewisseld met sketch, illustraties en een verhaal met een paasboodschap. Het concert duurt 60 tot 75 minuten zonder pauze. Kaartjes kosten 3 euro en kunnen gereserveerd worden via www.zingenindekerk.nl.

Toneelavond
19:30, Sleeuwijk, De Bolderik. De Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem houdt een toneelavond. Deze avond speelt toneelvereniging 'Uit Vriendschap' een klucht met als titel `De Straatprijs`. Voor leden en donateurs bedraagt de toegangsprijs 4 euro, andere toeschouwers zijn van harte welkom en betalen 8 euro. Om de verenigingskas aan te vullen zal er een verloting zijn.

HaFaBra concert
20:00, Almkerk, 't Verlaat. Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen houdt een HaFaBra concert in samenwerking met twee gastorkesten: Koninklijke Harmonie de Bazuin uit Gorinchem en Muziekvereniging Euphonia uit Meerkerk. Elk orkest zal een leuk en afwisselend programma ten gehore brengen, bovendien is het leuk om de verschillende bezettingen van Harmonie, Fanfare en Brassband op één avond te kunnen beluisteren. De entree is gratis.

Rumoer op de Scheepstour
20:00, Hank, 't Uivernest. De jaarlijkse uitvoeringen van 't Hanks Genoegen staan weer voor de deur. Dit jaar is gekozen voor een klucht: 'Rumoer op de Scheepstour'. Er is ook nog een voorstelling op zaterdag 6 april. Meer informatie: www.hanksgenoegen.nl.

CD presentatie Think Twice
20:00, Almkerk, gereformeerde kerk. Gospelband Think Twicce presenteert zijn eerste CD: 'Unconditionally'. De afgelopen maanden is de band druk bezig geweest met opnemen, mixen en masteren en de muzikanten laten deze gebeurtenis dan ook niet ongemerkt voorbij gaan. Ter ere van de CD-presentatie, geeft Think Twice een concert. De deuren gaan om 19:30 uur open, de toegang is gratis.

WiElske
20:00, Almkerk, De Pomp. Het duo Wietske en Elske, beter bekend als WiElske, staat voor de tweede maal op het podium van Jongerencentrum De Pomp. Van dit duo is bekend dat ze voor geen enkel onderwerp terugdeinzen. Ze schrijven de luchtigste liedjes over de meest zware thema's, maar vooral zware liedjes over de meest luchtige thema's.

zondag 31 maart

Jeugdsamenkomst
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Jeugdsamenkomst met jongerenkoor Tutti uit Gorinchem. Pal Balogh uit Brakel zal spreken over het thema 'God is geen curlingouder'. de deuren gaan om 18:00 uur open.

Hoop in mij
20:00, Sleeuwijk, Altena College. De Burcht Sleeuwijk houdt samen met Kerk in Actie een concert van Reyer. Dit concert is een voorbereiding op Pasen. Met een akoestische setting en aanbiddingsliederen die de essentie van Pasen raken, ontstaan bijzondere muzikale momenten. Tickets kosten 10 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.zingenindekerk.nl/reserveren/reyer-in-sleeuwijk.

maandag 1 april

Creatieve workshop
19:30, Giessen, Industrieweg 5a. Creatieve workshop: er wordt een originele plantenhanger gemaakt, waarbij kopjes op een houten ondergrond bevestigd worden en die gevuld kunnen worden met viooltjes, vetplantjes of keukenkruiden. Welkom bij de familie Geleijnse, Industrieweg 5a in Giessen. De kosten voor deze avond: 20 euro, de opbrengst is voor St. Ontmoeting. Aanmelden kan bij: Adriana Geleijnse, 0183–441921 of Anet Pruissers, 06–39293918 of pruissersj@kliksafe.nl.

Opkweken van planten
20:00, Babyloniënbroek, De Korenschoof. Lezing over 'Opkweken van planten in voorjaar en zomer' door Ton Jansen bij tuinclub Altena. Ton verzorgt al meer dan 25 jaar lezingen en cursussen over (ecologisch) tuinieren. De entree is inclusief koffie of thee vooraf 5 euro. Voor leden van de tuinclub is de entree gratis. Zie ook https://tuinclubaltena.nl.

dinsdag 2 april

Jongerenavond
19:00, Woudrichem, Eben Haëzer. Kinderen groeien op met mobieltjes, tablets en computers en in bijna ieder gezin geeft dit weleens wrijving. Wanneer is iemand eigenlijk gameverslaafd of verslaafd aan de telefoon? Jongeren (vanaf groep 8), ouders en andere belangstellenden zijn welkom. De jongeren gaan met een jongerenwerker van de Hoop naar een andere ruimte voor een interactief gedeelte, speciaal op jongeren gericht. Voor de overige belangstellenden is er een andere invulling.

Dichterspodium
19:45, Werkendam, Bistro Vrouwenhemel. Dichterspodium met Johan Meesters uit Zeeuws-Vlaanderen als dichter van de maand. Ukuleleduo 'The D'ukes' uit Den Bosch bestaat uit André Hendriks en Thako van den Heuvel. Zij spelen sinds 2011 als duo voor publiek en brengen muziek uit de begintijd van de ukulele maar ook moderne nummers behoren tot hun repertoire. Voor het Open Podium zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en/ of het volledige programma: info@marcelvaandrager.nl of www.nederlandsdichterspodium.nl.

woensdag 3 april

Ruilmiddag
14:00, Almkerk, het Verlaat. Postzegelvereniging Altena houdt een ruilmiddag. Er zal weer een postzegelberg zijn en een handelaar biedt weer veel aantrekkelijke koopjes aan. Elke bezoeker ontvangt een kleine attentie. Meer informatie: www.pzvaltena.nl.

Superjuffie
14:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Stichting Paraplu houdt een kinderfilmmiddag met de film 'Superjuffie' op groot beeldscherm voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken. De entree bedraagt 2 euro, leden betalen 1 euro.

PCOB
14:00, Rijswijk, De Koperwiek. Maandelijkse bijeenkomst van PCOB afdeling Giessen-Rijswijk in de Nijenburcht. Gastspreker is deze middag Joh. Koekoek uit Almkerk. Het onderwerp: 'De loop van de Alm en de mensen er omheen'.