Luchtige Kunst Sleeuwijk

sleeuwijk • De Werkgroep Kunstroute Werkendam houdt zaterdag 6 en zondag 7 april van 13:00 tot 17:00 uur een kunstroute in Sleeuwijk met als thema 'Luchtige Kunst'.

Op negen locaties is van alles te zien en te beleven. Een dertigtal kunstenaars toont en demonstreert hun kunstwerken: schilderijen, foto's, tekeningen, beelden, keramiek, 3D miniatuur kijkdoosjes, portretfoto's, grafiek en sieraden. Leerlingen van basisschool de Morgenster en van het Altena College zijn aan de slag gegaan om in hun school de door hen gemaakte kunstwerken te laten zien. In Atelier Sleeuwijk van Sovak zijn kleurige kunstwerken te zien van de cliënten. Er wordt muziek gemaakt op de verschillende locaties. De Vale Gieren met Nederlandstalige nummers, Jan Paul Peet & Bart Oostdam met barokmuziek en Ierse muziek, de slagwerkgroep Da Capo, en Peter Vos met zijn accordeon en liederenrepertoire.

Op het Landgoed Kraaiveld, bij de Woon-Werkboerderij Kraaiveld, geeft een team vliegeraars (de Sky-Pirates uit Rijsbergen) demonstraties met spectaculair grote vliegers. Leerlingen van de basisscholen kunnen daar zelf hun vliegers maken en beschilderen om er daarna echt mee te gaan vliegeren.