Kennismaken met de ETS-Bijbelcursus

sleeuwijk • In april en mei kunnen geïnteresseerden kennismaken met de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College door vrijblijvend een les bij te wonen. Op 9 april is de eerste open les in Sleeuwijk. De ETS-Bijbelcursus helpt mensen de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen, toe te passen en te groeien in geloof. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema's, moeilijke passages en de hoofdlijnen van elk Bijbelboek. De cursisten worden zo betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het leven van elke dag. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken van het Oude en Nieuwe Testament aan bod komen. Meestal wordt per les één Bijbelboek behandeld. De lessen vinden plaats op de tweede en vierde dinsdag van de maand, van 19:30 uur tot 22:00 uur, in het 'Trefpunt', Notenlaan 69 in Sleeuwijk.

Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om in april en mei vrijblijvend een les bij te wonen. Aanmelden hiervoor kan via onderstaande website:

q www.evangelisch-college.nl/ets-open-dagen


Van onschatbare waarde

regio • Via Europa Kinderhulp komen elke zomer honderden kinderen naar Nederland voor een fijne vakantie. Deze kinderen kijken reikhalzend uit naar de zomervakantie. Een paar weken bij Nederlandse vakantieouders om hun vaak zorgelijke thuissituatie even te mogen vergeten. Europa Kinderhulp is op zoek naar vakantieouders: lieve mensen die een tijdelijk thuis willen zijn voor kinderen die opgroeien in zorgelijke situaties. Geef een kind de vakantie van zijn of haar leven. Naar een pretpark gaan mag, maar deze kinderen zijn blij met gezelligheid en aandacht. Gewoon meedraaien in het gezin, dat is voor deze kinderen zo waardevol. Voorlezen, samen eten en buiten spelen. Juist door deze eenvoudige dingen gaan zij met een nieuwe ervaring naar huis.

Europa Kinderhulp besteedt veel aandacht aan de voorbereiding en ook tijdens de verblijfsperiode staan vakantieouders er natuurlijk niet alleen voor. Voor meer informatie: Felix Verlaar, regiosecretaris Noord Brabant, brabant@europakinderhulp.nl of 06-20744938.

q www.europakinderhulp.nl


Oude en nieuwe Biesboschboeken

regio • Biesboschboeken zijn er in veel genres, streekromans, fotoboeken, natuurgidsen, cultuurhistorische en topografische werken en wetenschappelijk uitgaven. Om aan de vraag te kunnen voldoen, heeft het Natuur Informatie Centrum van de Stichting Natuur- en Vogelwacht het Biesbosch-antiquariaat opgericht. Momenteel heeft men hier meer dan veertig titels op voorraad. Deze Biesboschboeken kunnen bijna tegen kostprijs geleverd worden, want er wordt slechts met kleine marges gewerkt, die volledig ten goede komen aan het Biesbosch-boekenfonds. Uit dit fonds worden nieuwe uitgaven over de Biesbosch bekostigd.

Het Biesbosch-antiquariaat/ bookshop is gevestigd in natuur- en cultuurhistorisch museum 'Twintighoeven' op het erf van hoeve Jong Dordrecht aan de Noorderelsweg 2B in Dordrecht. Het centrum is geopend; op woensdagen van 10:00 tot 16:00 uur en op zaterdagen en zondagen van 12:30 tot 16:00 uur.