Dieseldieven in Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • De politie heeft vorige week woensdagmorgen aan de Achterdijk in Wijk en Aalburg mogelijke dieseldieven aan de tand gevoeld. Agenten controleerden aan de Achterdijk een bestelbus. De inzittenden bleken bekenden van de politie. Eén van hen, een 35-jarige man uit Sneek had nog twintig dagen gevangenisstraf open staan. In de bus vond de politie jerrycans diesel. Mogelijk is deze diesel ergens gestolen in de nacht van 19 op 20 maart.


Arie Rijneveld interim-voorzitter

werkendam • Werkendammer Arie Rijneveld is de nieuwe voorzitter van de landelijke SGP-jongeren. Het landelijk bestuur heeft hem vorige week gekozen als interim-voorzitter voor de periode van een half jaar. Aftredend voorzitter Willem Pos zal tijdens het congres op zaterdag 30 maart de voorzittershamer aan hem overdragen. Het is de bedoeling dat Rijneveld aanblijft tot het najaarscongres. Rijneveld is reeds jarenlang actief voor diverse commissies binnen de SGP-jongeren en sinds een jaar lid van het landelijk bestuur. In het dagelijks leven is hij werkzaam als docent wiskunde op een middelbare school. Eerder studeerde hij Bestuurskunde. Rijneveld: "Ik ben blij met het vertrouwen en ben vol enthousiasme om hier de komende tijd mee aan de slag te gaan." Hoewel het voorzitterschap maar een periode van een half jaar betreft, is Rijneveld niet minder gemotiveerd. "We moeten blijven doorgaan om jongeren te betrekken bij christelijke politiek en om tegelijk een goede boodschap te hebben voor de samenleving. Daar wil ik me voor inzetten."


Belastingaanslag eind maart

regio • Doordat de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn samengegaan in de gemeente Altena, stuurt Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) pas eind maart de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post. De onroerende-zaakbelasting (OZB), reinigingsheffingen (afvalstoffenheffing en reinigingsrecht), toeristen- en watertoeristenbelasting zijn per 1 januari 2019 voor alle inwoners van Altena gelijk. De rioolheffing is nog niet voor alle inwoners gelijk. De hondenbelasting en de roerende-zaakbelasting zijn afgeschaft.


Wonen aan Heuvelkamp

giessen • Van een onbebouwd perceel aan de Heuvelkamp in Giessen wordt de bestemming gewijzigd. Het college van B&W heeft daarmee ingestemd. De grond had een agrarische bestemming en dat wordt nu een woonbestemming. Hier mag een vrijstaande woning of een twee-onder-een-kapwoning worden gebouwd.