• In Gorinchem vindt de derde editie van IFFG plaats.
• In Gorinchem vindt de derde editie van IFFG plaats. Foto: Ferry Verheij

Bijzondere internationale gasten IFFG

gorinchem • De derde editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) staat voor de deur. Van donderdag 11 april tot en met zondag 14 april staan 21 films op drie locaties op het programma.

Na de openingsavond op donderdag 11 april gaan op vrijdag 12 april de deuren weer open voor de filmliefhebbers. In zowel Theater de Vijfzinnen als Theater 't Pand zijn maar liefst vier films te zien voor publiek. Het filmfestival start die dag met twee schoolvoorstellingen gevolgd door 'Roma', een hit in alle filmhuizen. De avond in de Vijfzinnen wordt afgesloten met 'Woman at War'. In Theater 't Pand start het IFFG de middag met de prachtige film 'Las Heraderas'. Daarna volgt 'Paradize'89' in aanwezigheid van de Letse regisseur Madara Dislere.

Een dag later, op zaterdag 14 april, kunnen filmliefhebbers terecht in alle drie de theaters. In de Vijfzinnen zijn 'The Reports on Sarah and Saleem', 'Capharnaúm' en 'Pajaros de Verano' te zien. In Peeriscoop draaien die dag 'Another Day of Life', 'Zer' en 'Leto'. In 't Pand kan men genieten van 'Wajib', 'Donbass' en 'Los Versos del Olvido'. Zondag start traditiegetrouw met het filmontbijt en de film 'Sir' in 't Pand. Daar zijn ook te zien 'Rafiki' en 'Yomeddine'. In Peeriscoop kan men die dag genieten van de familiefilm 'Rosie & Moussa', 'Los Vientos del Sur' en 'Shoplifters'.

Ook dit jaar weer trekt het IFFG internationale filmgasten naar Gorinchem. Kazim Öz is regisseur van de film ZER en geeft op zaterdag acte de présence in Theater Peeriscoop, net als de Peruaanse regisseur Franco Garcia Beccera op zondag. Bij de openingsfilm is de Mexicaanse acteur Juan Pablo de Santiago aanwezig.