• Misschien zit er voor Yoeri Duyzer en Woudrichem nog wel een stuntje in dit seizoen.
• Misschien zit er voor Yoeri Duyzer en Woudrichem nog wel een stuntje in dit seizoen. Foto: Jan Noorlandt

Woudrichem bezet vierde plaats op de ranglijst

'We moeten wel scherp zijn'

woudrichem • Yoeri Duyzer voelt zich prettig bij Woudrichem. "Zeker weten", reageert hij. "Eigenlijk al vanaf de eerste seconde dat ik hier ben komen voetballen. Het voelt heel vertrouwd. Ik kende ook al wat jongens en was al bevriend met Dillis de Vries en Corné Nijhof. Vanaf het eerste moment heeft het geklikt. Jami Goemaat kende ik ook al van Unitas en het zijn hier ook allemaal vrienden van elkaar. Ik heb het tot op heden ook prima naar mijn zin hier. Dat zie ik ook zomaar niet veranderen, want het is een hechte groep", aldus de spits, die net als teamgenoten Harjo Ruijs en Wilty Schaap werkzaam is in de sales bij Amari Metals, het bedrijf van voorzitter Hanno de Joode. Daarnaast woont Duyzer ook in het vestingstadje. "Ik ga hier niet meer weg en ben hier op mijn plaats."

Bij zijn komst naar Woudrichem viel Yoeri Duyzer meteen met zijn neus in de boter. "Ik ben hier op het juiste moment binnen gestapt. We werden gelijk kampioen in de derde klasse en het was een ongekend seizoen. Ik heb mijn goaltjes mee kunnen pakken en nuttig kunnen zijn in het af jagen van de tegenstander. Ik scoorde veertien keer en leverde zestien keer de assist. De kracht was dat Danny Schaap, Dillis de Vries, Bori Secreve en Tim Saaman ook rond dat aantal zaten", aldus Duyzer, voor wie voetbal alles is.

Van Persie

Naast Woudrichem is hij ook in De Kuip bij Feyenoord te vinden. Hij is een echte Van Persie-fan. Spits is ook zijn favoriete plek.

"Lekker sleuren en gaten trekken. Je hebt spitsen, die je heel de wedstrijd niet ziet, maar wel hun goaltjes mee pikken. Ik probeer me als spits nuttig te maken voor het hele team. Dit seizoen moet ik er nog wel even aan trekken om in de dubbele cijfers te komen. Het enige wat voor mij telt op zaterdag zijn alleen wel die drie punten. Ik ben wel fanatiek en voetbalgek en voetbal is mijn passie. Als we een goede wedstrijd spelen, is het hier ook altijd feest, dat bevalt me wel. Plezier is belangrijk, we zijn geen profs", aldus Duyzer.

Hij laat de inbreng van trainer Piet Saaman niet buiten beschouwing. "Iedere andere trainer, dus ook Saaman, brengt weer nieuwe aspecten. Hij traint bijna alles met de bal met passing, trapgevoel en rondo's. Daar wordt je alleen maar beter van."

Stap vooruit

Het afgelopen seizoen werd Woudrichem als nieuwkomer in de tweede klasse zevende. Dit seizoen lijkt Woudrichem weer een stap vooruit te maken. De Woerkumers roken zelfs even aan de koppositie en haalden titelpretendent Roda Boys twee keer onderuit.

"We zitten als ploeg ook lekker in ons vel en hebben een jonge ploeg. Met 27 jaar ben ik een van de oudsten. Er zit nog zoveel rek in. Onze kracht zie je vooral in de topwedstrijden. Nivo Sparta en Wilhelmina'26 thuis waren ook mooie potten. Anderzijds hebben we verloren en gelijk gespeeld tegen Drechtstreek en verloren we van Tricht. Tel die punten er nu bij op en dan sta je hoger. Als wij op de juiste momenten wat constanter waren geweest, dan hadden we onszelf meer moeten belonen. Daar moeten we nog aan werken. Laat ons maar lekker stunten tegen de topploegen. We kunnen de mouwen opstropen en gas geven."

Stuntje

Op dit moment staat Woudrichem vierde op de ranglijst na de winst bij NOAD'32.

"Ik denk dat je altijd moet proberen jezelf te verbeteren. We kunnen vrijuit voetballen. Ik denk dat we dan op ons best zijn. We kunnen de kopgroep nog op zijn kop zetten. We krijgen de concurrenten Pelikaan en Papendrecht nog. Laat het maar lekker dicht bij elkaar komen. Wie weet kunnen we nog een stuntje uit halen. We moeten wel scherp zijn, anders ga je er op."


Nico van Es