• Het moment van de opening van de nieuwe Jumbo in Wijk en Aalburg.
• Het moment van de opening van de nieuwe Jumbo in Wijk en Aalburg.

'Mooiste supermarkt van Altena'

wijk en aalburg • Met een druk op de rode openingsknop van Carol en Mariëlle Duijzer en hun kinderen werd vorige week woensdagochtend de nieuwe Jumbo aan de Markt in Wijk en Aalburg feestelijk geopend.

Het gezin werd daarbij geholpen door Colette Cloosterman-van Eerd, topvrouw van supermarktketen Jumbo. In twee en een halve week is de oude EmTé-winkel omgetoverd in een supermooie nieuwe Jumbo. Qua oppervlakte is de nieuwe winkel even zo groot als de oude, maar door de meer praktische opstelling en de nieuwe formule lijkt de nieuwe supermarkt een stuk groter. "Wel twee keer zo groot, lijkt het", merkte één van de eerste klanten vorige week op. Colette Cloosterman-van Eerd was speciaal naar Wijk en Aalburg gekomen om het feest mee te maken. In haar korte toespraak sprak zij over een 'bouwtechnische trots'. Zij betrok in haar speech ook nog vader en moeder Duijzer. "U bent de aanstichter van dit familiebedrijf. Het moet een hele eer zijn voor jullie gezin." De Jumbo-topvrouw, broer van CEO Frits van Eerd, vertelde dat vader Van Eerd (82) zich ook nog alle dagen laat informeren. "En dat zal bij jullie wel niet anders zijn." Nestor Gerrit Duijzer reageerde dat zijn kinderen (zoon Johan bestiert de supermarkt in Veen, die in mei tot Jumbo wordt omgetoverd, red.) het met de paplepel ingegoten zijn. "We woonden destijds in Veen boven de winkel."

Eigenaar Carol Duijzer, die tot voor kort dertien jaar lang een supermarkt in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat runde, vertelde 'supertrots' te zijn dat hij nu 'de mooiste supermarkt van Altena' heeft. "Het is een lang gekoesterde wens van Carol om dichterbij bij huis een eigen supermarkt te hebben", vulde vader Gerrit nog aan.

TGV

Carol had ook een speciaal dankwoord voor het personeel. "Jullie zijn onlangs in een TGV gestapt, jullie hebben inmiddels veel opleidingen doorstaan. Jullie zijn een superteam."

Ten opzichte van de oude EmTé-winkel is er wel het een en ander veranderd. Zo is er nu een grillafdeling, worden er vers bereide pizza's aangeboden en kan er op de visafdeling zelf verse vis worden geschept om bijvoorbeeld thuis te wokken. "Er zijn nu veel meer producten", legde cassière Luus Duisterwinkel nog even een accent op de veranderingen. Meer tijd om er wat over te vertellen had ze niet, want vier minuten na de opening meldde zich de eerste klant al bij haar om af te rekenen.