donderdag 21 maart

Beverburchtentocht
14:00, Werkendam, Biesbosch MuseumEiland. In maart is er iedere dag om 14:00 uur een Beverburchtentocht vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. De tocht duurt anderhalf uur, delename kost 16,50 euro, inclusief een bezoek aan het museum. Reserveren is gewenst: 0183-504009 of kijk op www.biesboschmuseumeiland.nl.

Tweedehands boekenverkoop
18:30, Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 18. Tweedehands boekenverkoop door Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, op de eerste etage bij Jac. van Bergeijk Mode & Wonen aan de Grote Kerkstraat 18. Op woensdag 27 maart is er nog een verkoping van 13:30 tot 15:30 uur. Meer informatie: Bert Noorloos, 0416-698400 of b.noorloos@maaswaarden.nl.

open podium Bach
19:30, Wijk en Aalburg, Oude kerkje. De verjaardag van J.S.Bach wordt gevierd met een open podium concert in het oude kerkje van Aalburg. Er zal muziek gespeeld op koper, orgel, viool, piano, dwarsfluit en ensemble van verschillende blokfluiten. Ook zullen er delen gezongen worden uit de Johannes en Mattheus Passion waaruit blijkt hoe bekend sommige melodieën zijn. De toegang van het concert is gratis, er is een collecte voor het onderhoud van het oude kerkje.

Streektalent
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Een groep van diverse artiesten uit Altena laten zich van hun beste kant zien en horen in kasteel Dussen. Het wordt een 'Open-Hoed-Voorstelling' wat betekent dat elke bezoeker achteraf zijn of haar waardering tot uiting brengt met een 'duit–in–de–pot'. Voor het volledige programma en meer info over deelnemende artiesten: www.kasteel-dussen.nl.

Bingo
20:00, Werkendam, gebouw buurtvereniging Havenstraat. De Verenigde Zangers uit Werkendam houdt de Voorjaarsbingo met mooie geldprijzen. De bingo wordt gehouden in het gebouw van de buurtvereniging Havenstraat, ingang via Hofje in Werkendam.

vrijdag 22 maart

Moeilijke voeten
10:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. In woonzorgcentrum 'Wijkestein' zal een bijeenkomst worden gehouden speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. In de centrale hal wordt van 10:00 tot 12:00 uur een verkoopmorgen gehouden. De bijeenkomst zal worden verzorgd door Jonker Speciaal Schoeisel vof uit het Gelderse plaatsje Wadenoijen.

Tien jaar VVV Biesbosch linie
14:00, Almkerk, le Grand Jardin. VVV Biesbosch linie viert haar 10-jarig jubileum en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. VVV Biesbosch linie presenteert haar nieuwste magazine: 'Pluk- en Picknickroutes', waarin negentien wandelroutes staan. Alle dorpen in de Biesbosch linie worden doorkruist. Eén van de wandelingen gelopen. De start is om 14:00 uur bij Le Grand Jardin, Laagt 5 in Almkerk. Aanmelden kan via info@biesboschlinie.com.

Bingo Drongelen
19:30, Drongelen, Dorpshuis De Oude School. Jaarlijkse bingo in Drongelen. De deuren gaan om 19:00 uur open, de bingo zelf begint om 19:30 uur. Tijdens deze bingo-avond kunnen ook lootjes gekocht worden voor een uitgebreide verloting. Kleine bingo boekjes kosten 5 euro per boekje, grote bingoboeken kosten 7,50 euro per set.

Heuvels van Blauw
20:00, Nieuwendijk, Fort Bakkerskil. 'Heuvels van Blauw' is de Nederlandse vertaling van het Engelse 'Blue Remembered Hills' van de befaamde toneelschrijver Dennis Potter. TG YrroS! speelt op de locatie Fort Bakkerskil. Bezoekers zijn welkom vanaf 19:00 uur, de speellocatie gaat open om 20:00 uur. De voorstelling wordt ook gespeeld op 23, 29 en 30 maart om 20:00 uur en op 24 en 31 maart om 15:00 uur. Meer informatie over Heuvels van Blauw is te vinden op: www.yrrostheater.com.

Een bakje troost
20:00, Nieuwendijk, Tavenu. Toneelvereniging Wispel uit Almkerk speelt weer een blijspel: 'Een bakje troost'. Dit jaar niet in het Wapen van Emmickhoven in Almkerk, maar op een nieuwe locatie, in het dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk. Kaartverkoop bij Bloemsierkunst De Gelegenheid in Almkerk, Tavenu Nieuwendijk en op www.toneelverenigingwispel.nl.

The Psalm Project
20:00, Woudrichem, NH kerk. Al eeuwenlang worden Psalmen gezongen. Liederen van de wereldwijde kerk. The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefs Psalter tot hedendaagse composities. Meer informatie: http://www.zingenindekerk.nl.

Bingo voor Duchenne
20:00, Giessen, De Jager. Bike team Andel en Knallen voor Kevin gaan van 8 tot en met 14 september voor de vijfde keer de strijd aan voor kinderen met Duchenne spierdystrofie, tijdens dé meest uitdagende mountainbiketocht van Europa: Duchenne Heroes. Inloop vanaf 19:30 uur, de bingoballen rollen vanaf 20:00 uur. Meer info op de Facebook pagina van Bike team Andel.

Rikken
20:00, Eethen, Kantine GDC. Rikken in de kantine van GDC, inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

Man in black tribute
21:00, Nieuwendijk, Xinix. De Def Americans zijn de afgelopen jaar al een aantal keer in Nieuwendijk op visite geweest, en al die keren wisten ze een dijk van een show neer te zetten, en nu komen ze weer eens bij Xinix langs komen als onderdeel van de 'Johnny Cash At San Quentin 50th Anniversary'-tour. De Def Americans spelen vanaf 22:00 uur in Xinix. Meer info en voorverkoop: www.xinix.nl en www.defamericans.nl.

zaterdag 23 maart

Lege statiegeldflessen
9:00, Meeuwen. Muzikanten van Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen komen in Meeuwen langs om lege statiegeldflessen op te halen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe instrumenten. Wie niet thuis is, kan de lege flessen afgeven op Dorpsstraat 63 of bel even naar Elise Sonneveld 0416-537362 dan worden ze op een ander tijdstip opgehaald.

Open ochtend Jacoba Cultuurhuis
9:30, Woudrichem, Jacoba Cultuurhuis. Open ochtend waar iedereen kennis kan maken met het Jacoba Cultuurhuis. Er worden gratis mini-workshops over muziek en proeflessen piano gehouden. Tot 12:00 uur staan de deuren aan de Molenstraat 2 in Woudrichem open. Voor meer informatie: www.jacobacultuurhuis.nl.

Zwerfvuil
10:00, Hank, parochiegebouw. Natuur- en Milieuvereniging VMB Hank houdt weer een zwerfvuilactie in het buitengebied van Hank. Je wordt deze dag in het buitengebied van Hank gedropt door Taxi Berm en je mag dan zelf terug wandelen naar Hank waar koffie, thee en wat lekkers binnen in het parochiegebouw staan te wachten. Materialen voor het opruimen zullen aanwezig zijn. Graag aanmelden voor 19 maart via info@vmbnatuurlijk.nl of 06-51334071.

Mandenmakerij
13:00, Nieuwkuijk, Abdij Mariënkroon. Mandenmaker Arie Versteeg uit Wijk en Aalburg verleent medewerking aan de de expositie 'Mandenmakerij Vlijmen en omgeving' van heemkundekring Onsenoort.

Zangavond
19:00, Werkendam, Bethel kerk. Zangavond met medewerking van Jeugdkoor 'Asaf' uit Werkendam, onder leiding van P. Wildeman en Jeugdkoor 'David' uit Yerseke, onder leiding van H. de Bat-van Maelsaeke. Dominee H.J. Agteresch heeft deze avond de algehele leiding en verzorgt de meditatie. Toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor Stichting Ontmoeting.

zondag 24 maart

Music a la carte
15:30, Dussen, De Koppelpaarden. Fanfare Wilhelmina en de Koppelpaarden brengen Tsjechië naar Dussen. Verrassend dinerconcert: Polka's en andere Tsjechische volksklanken zullen de revue passeren. De muziek wordt afgewisseld met een heerlijk traditioneel Tsjechisch drie-gangen diner. Kaartjes à 18 euro zijn te reserveren via info@dekoppelpaarden.nl of 0416-391264.

The Passion
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. De passie van Pasen, een (pop)concert met een boodschap voor iedereen. Een muzikaal optreden van de band 4Tune uit Hardinxveld. Zij vullen de dienst met het zingen van hun programma The Passion, liederen gebaseerd op een uitvoering van The Passion, zoals die eerder op tv te zien was.

Ben ik nog op tijd?
19:00, Genderen, gereformeerde kerk. Jeugddienst met dominee Kruger rondom het thema 'Ben ik nog op tijd?' Concrete zal deze dienst muzikaal begeleiden. De deuren zijn open vanaf 18:30 uur.

maandag 25 maart

Lezing over hersenletsel
19:30, Hank, 't Uivernest. EHBO Hank houdt een lezing over hersenletsel. De lezing wordt gehouden door de heer Dijkstra van de Hersenstichting Nederland en staat in het teken van hersenletsel, een steeds vaker voorkomend probleem in de samenleving.

dinsdag 26 maart

Schilderen rondom verlies
9:30, Heusden, Open Hof. Verlies vraagt veel van mensen. Aan de buitenkant kun je het niet zien, daarom wordt verlies vaak in stilte gedragen. Verliezen kan gaan over allerlei gebeurtenissen: gezondheid, werk, omgeving, verwachtingen. Omdat woorden geven aan verlies moeilijk is, kan het helpen om te zoeken naar een andere taal. Daarom gaan we in stilte schilderen rondom de woorden verlies en gemis. Op 26 maart, 2 en 9 april van 9:30 tot 11:30 uur, informatie en inschrijving: Rijma de Ruiter, 06-25463729, www.verliesenherstel.nl of info@verliesenherstel.nl.

Kookcursus voor mannen
16:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Stichting Welzijn Pro Seniore start in samenwerking met woonzorglocatie Maaswaarden een kookcursus voor mannen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op dinsdag en wordt gegeven in het restaurant van Wijkestein. Deelname kost 12,50 euro per bijeenkomst en 75 euro voor alle lessen. Aanmelden kan bij Heleen van der Hulst, heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl of 06-30279852.

Maak kennis met tennis
18:00, Nieuwendijk, TV de Hei. Een Maak Kennis met Tennis-avond. De jeugd start om 18:00 uur en de volwassen om 19:00 uur. Meer informatie: 0183-404998.

Mèèuwense Proat
19:30, Meeuwen, Dorpshuis. Mèèuwense Proat.

woensdag 27 maart

Vrouwen van Nu
14:00, Meeuwen. Vrouwen van Nu Meeuwen gaan op excursie bij PT Creations BV in Wijk en Aalburg. De dames krijgen daar een rondleiding en uitleg over het kweken van bloemen en planten. Verder zijn er prachtige bloemstukken te bewonderen. Opgeven kan tot 23 maart bij: Aria Tankens, 0183-442910 of Metje de Ruiter, 0416-353714.

Vastenmaaltijd
18:00, Dussen, gereformeerde kerk. De R.K. Parochie 'Maria Geboorte' en PKN Gereformeerde Kerk Dussen-Meeuwen houden gezamenlijk een vastenmaaltijd. De bijdrage voor de maaltijd is bestemd voor: logeerhuis 'Sosijn' in Dussen. Patty Waas en Eldine Mulder bieden gespecialiseerde zorg en begeleiding aan kinderen met een ernstige (meervoudige) beperking. Zij komen vertellen over wat zij aan zorg te bieden hebben. Opgeven kan via: Willy Raams, 0416-391403 of willyraams@hetnet.nl of Nelleke van Tilborg, 0416-391124 of nellekevantilborg@gmail.com. Vervoer kan geregeld worden.

Open avond hoogbegaafdheid
18:30, Almkerk, De Almgaard. Op Talentenschool De Almgaard in Almkerk wordt de tweede open avond gehouden door het hoogebegaafdheids centrum van de school.

Kledingmarkt Andel
19:00, Andel, gereformeerde kerk. Andelse kledingmarkt: voor kleine prijzen de mooiste tweedehands kleding. De markt wordt gehouden op woensdag 27 maart van 19:00 tot 21:00 uur en op donderdag 28 maart van 13:30 tot 17:00 uur in de gereformeerde kerk, Zijhof, aan de Julianastraat 24 in Andel. Meer informatie: 06-40292576.

NPV over depressiviteit
20:00, Werkendam, Binnengriend 27. De Nederlandse Patiëntenvereniging houdt een ledenvergadering in een zaal van de christelijk gereformeerde kerk aan de Binnengriend 27 in Werkendam. Het thema is 'Het wordt steeds donkerder om me heen', over depressiviteit, ook onder jongeren, de toenemende volksziekte. W. Visser uit Nunspeet is uitgenodigd om een lezing te verzorgen.

Roots in Heusden
20:30, Heusden, Brasserie Ons Gheluk. Het Ravelijn presenteert tijdens 'Roots in Heusden' singer-songwriter Matt The Electrician. Entree: 15 euro, reserveren via: www.ravelijnheusden.nl.