Man moet rijbewijs inleveren

veen • Een 33-jarige man uit Veen moest zondag zijn rijbewijs inleveren bij de politie, omdat hij ruim 50 kilometer per uur te hard over de N267 reed. De maximum snelheid is daar 80 kilometer per uur en bij de man uit Veen werd zondagmiddag een snelheid van 137 kilometer per uur gemeten. Justitie beslist over de boete en over hoe lang het rijbewijs wordt ingehouden, zo laat de politie weten.


Rijdende Rechter naar Dussen

dussen/almkerk • Het KRO-NCRV programma De Rijdende Rechter is aanstaande vrijdag 22 maart in Dussen in verband met de opnames van een conflict over een adoptiehond. De opnames van de hoorzitting vinden plaats in Golfpark Almkreek, Hoekje 7B in Almkerk. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opnames bij te wonen. Ze worden om 14:15 uur ontvangen met een kopje koffie of thee en om 14:30 uur begint de hoorzitting, die ongeveer een uur duurt. Aanmelden kan bij Miriam van Heukelom via miriam.v.heukelom@idtv.nl of 020-3143365.


Collecteweek ZOA

dussen • In de week van 24 tot en met 30 maart collecteren vrijwilligers in Dussen voor stichting ZOA. De hulporganisatie vraagt aandacht voor de ruim 68 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. De opbrengst van de collecte wordt ingezet op plekken waar de nood het hoogst is. In Dussen wordt dit jaar voor de 24e keer een collecte voor ZOA gehouden.


Vier het boek

woudrichem • Op zaterdag 23 maart start De Boekenweek, met als thema 'De moeder de vrouw' gaat zaterdag 23 maart van start. Het boek wordt gevierd en er wordt een ode gebracht aan het moederschap. Tijdens de Boekenweek 2019 staan boeken over moederschap centraal. Boeken geschreven door moeders, dochters en zonen. De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart. Jan Siebelink schreef een roman voor de Boekenweek 2019. Deze is vanaf 23 maart te leen of te reserveren bij CultuurPuntAltena.