'Ik kom hier wonen, wat een sfeer'

altena • Zorgorganisatie De Riethorst Stromenland kijkt terug op een geslaagde Week van Zorg en Welzijn. Op verschillende zorglocaties opende de organisatie de deuren en werden bezoekers ontvangen voor activiteiten. Met als absoluut hoogtepunt het optreden van de Wilgenband op zorglocatie Altenahove in Almkerk.

"Ik kom hier wonen. Schrijf mij maar in. Wat een heerlijke sfeer. Fantastisch hoe er alles aan wordt gedaan om mensen een fijne tijd te bezorgen", zegt Anita Knop uit Vlissingen. Ze is vanuit Zeeland op bezoek bij haar jarige zwager Bert Kieboom die op Altenahove woont. Haar schoonzus Emmy Kieboom is al net zo enthousiast over de goede zorgen van alle vrijwilligers, de positieve sfeer in huis en het optreden van de Wilgenband. "Zo mooi kunnen zorg en welzijn dus zijn. Ik heb werkelijk iedereen zien genieten vanavond." Emmy vertelt dat ze het belangrijk vindt om positief naar alles te kijken. "Natuurlijk had ik mijn man Bert liever nog thuis gehad, maar dat laat zijn gezondheid niet meer toe. De kunst is om dat te accepteren en alle hartverwarmende zaken om je heen te zien. Want er gebeurt in de zorg zoveel moois."


Van dat moois waren bijna honderd getuigen in de Almzaal in Altenahove. Daar trad de Wilgenband op. Een band speciaal voor mensen met een beperking. Bijna 25 leden telt de Wilgenband. Ze zijn allen gekleed in opvallend rode bodywarmers en zingen uit volle borst alle liedjes mee op de klanken van de accordeonist. Met tamboerijnen en trommels slaan de leden zo goed als het gaat vrolijk de maat mee. "Het enthousiasme spat eraf", zegt bewoonster Ans Spoorenberg. Samen met vrijwilliger Folkje van 't Hoog maakt ze een gezellig dansje. Achter hen komt een steeds langer wordende polonaise voorbij.

Het was niet alleen feest in Almkerk. Ook op andere locaties opende zorgorganisatie De Riethorst Stromenland haar deuren in de Week van Zorg en Welzijn. Zo was er op de locatie Goezate in Werkendam een bingo voor de hele buurt, een spel jeu de boules op Mauritsstaete in Geertruidenberg en een kooroptreden van De Spotvogels op zorglocatie De Stroming in Waspik.

De Riethorst Stromenland kijkt terug op een geslaagde week, waar ook ruim duizend andere zorglocaties in Nederland aan meededen. "We hebben bezoekers kunnen tonen dat we met oprechte aandacht en een glimlach er alles aan doen om het leven van onze bewoners fijner te maken. Wij zijn trots op onze bevlogen medewerkers en vrijwilligers."