Unieke Beverdag op MuseumEiland

werkendam • Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam houdt zaterdag 6 april, in het kader van de Internationale Dag van de Bever, een actieve, informatieve Beverdag. Bij zonsopkomst start een beverontbijt-vaartocht van tweeënhalf uur. Tussen 10:30 en 15:30 uur zijn er op het eiland allerlei activiteiten voor kinderen en (groot)ouders. In het museum wordt een speciale bevertentoonstelling gehouden en een korte beverfilm gedraaid. In de oude grienden van buitenmuseum 'De Pannekoek' kan een educatieve beverbelevingstocht worden gelopen en bij de wilgentuin zijn griendwerkers actief. Scouting Altena zorg voor activiteiten. Kosten voor de Beverdag: 2,50 euro per persoon. Deelname aan de ontbijt vaartocht kost, inclusief museumbezoek én alle andere activiteiten, 20 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen tot twaalf jaar.

q www.biesboschmuseumeiland.nl


Statiegeldflessen

meeuwen • Muzikanten van Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen in Meeuwen gaan zaterdag 23 maart op pad om lege statiegeldflessen op te halen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe instrumenten. Wie niet thuis is, kan de lege flessen afgeven op Dorpsstraat 63 of bel even naar Elise Sonneveld, 0416-537362, dan worden ze op een ander tijdstip opgehaald.


Vastenmaaltijd

dussen • De RK Parochie 'Maria Geboorte' en PKN gereformeerde Kerk Dussen-Meeuwen houden woensdag 27 maart vanaf 18:00 uur gezamenlijk een vastenmaaltijd. De bijdrage voor de maaltijd is bestemd voor logeerhuis 'Sosijn' in Dussen. Patty Waas en Eldine Mulder bieden gespecialiseerde zorg en begeleiding aan kinderen met een ernstige, meervoudige, beperking. Zij komen vertellen over wat zij aan zorg te bieden hebben. De inschrijflijst voor de maaltijd ligt tot en met zondag 24 maart in beide kerken klaar. Aanmelden kan ook via Willy Raams, 0416-391403, willyraams@hetnet.nl of Nelleke van Tilborg, 0416-391124, nellekevantilborg@gmail.com.