Afbeelding
Foto:

Avondje Mèèuwense Proat

meeuwen • Het Dorpshuis in Meeuwen houdt opnieuw een bijzondere avond: Mèèuwense Proat.

Op dinsdag 26 maart vertellen vier personen die betrokken zijn bij het dorp over hun ervaringen, hun werk, hun hobby's en dergelijke. De avond begint om 20:00 uur, de deuren van Het Dorpshuis gaan om 19:30 uur open. Koffie en thee bij binnenkomst zijn gratis.

Bas van Dongen neemt de bezoekers deze avond mee naar lang vervlogen tijden. Hij is een verre verwant van Bastiaan de Poorter, de talentvolle Meeuwense kunstschilder. Hoe kon deze boerenzoon uitgroeien tot een schilderstalent waarvan werk in diverse musea hangt?

Annemarie van der Pol groeide op in het molendorp en is van jongs af aan begaan met de natuur. Zij praat de zaal bij over de zwaluw. Wat kunnen inwoners van Meewen doen om deze fantastische vogels voor de regio te behouden?

Jan van Gelder is een veelzijdig man in Meeuwen. Hij was actief op meerdere fronten, zoals de Oranjevereniging en de Kerk. Deze avond staat hij als voorzitter van 'Stichting Behoud Meeuwense Noodwoning' stil bij het hoe en waarom van deze noodwoning.

Wesley Combee is de jongste spreker van de avond. Hij blikt vooruit naar de Feestweek van volgend jaar en licht al een tipje op van de activiteiten die het dorp in 2020 kan verwachten. Wat is zijn ambitie om de schouders te zetten onder de Feestweek?

De vier personen komen ieder ongeveer een kwartier aan het woord. De aanwezigen kunnen na de pauze informeel in gesprek gaan met de vier hoofdpersonen.