ChristenUnie in het Waterschap

altena • Voor de verkiezingen voor het Waterschap heeft ChristenUnie diverse streekgenoten op de lijst staan.

Peter Boogaarts (47) uit Dussen staat op plek drie van de kandidatenlijst voor Waterschap Rivierenland. De afgelopen vierenhalf jaar was hij burgerraadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Werkendam. Naast politiek actief is Boogaarts afgestudeerd als weg- en waterbouwkundig ingenieur en heeft 15 jaar bij Rijkswaterstaat gewerkt, waarvan tien jaar als projectleider voor onderhoud aan oevers, sluizen en baggerwerken. Eén van de speerpunten waar hij zich persoonlijk voor wil inzetten is voorkomen dat plastic in het drinkwater en in de voedselketen komt. Ook vindt hij dat het waterschap sneller energieneutraal moet worden en zelf energie dient op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen op eigen terreinen en versneld pompen en zuiveringen duurzamer moet maken. "De overheid dient tenslotte het goede voorbeeld te geven aan onze inwoners en bedrijven."

Machiel Verdoorn (59) uit Werkendam staat op plaats acht van de kandidatenlijst voor Waterschap Rivierenland. Van 1994 tot 2014 was Verdoorn raadslid namens de ChristenUnie in de voormalig gemeente Werkendam. In die hoedanigheid was hij onder andere lid van de commissie Grondgebied en had vanuit die rol regelmatig te maken met het waterschap. Verdoorn staat op de lijst van het Waterschap Rivierenland omdat hij het belangrijk vindt om de stem van de regio te laten horen in een waterschap. "Het werkgebied van het waterschap strekt uit over een enorm gebied: vanaf Alblasserdam en Papendrecht tot aan de Duitse grens. Altena is een relatief kleine regio binnen dit gebied. Daarom is het belangrijk dat er in het Waterschapsbestuur ook vertegenwoordigers zitten uit ons gebied. De enorme wateroverlast van 2014 en 2015 laten ook zien dat maatwerk per regio en goede samenwerking tussen waterschap en gemeente erg belangrijk is."

Hennie Schermers (50) uit Werkendam staat op plaats elf van de kandidatenlijst voor Waterschap Rivierenland. Op dit moment wordt de ChristenUnie in het algemeen bestuur vertegenwoordigd door Teus Stam en Harrie Drost.