Dialect: kai mooi

Beste Gerrit van Vugt,

Ik las uw stukje over dialect en twijfelde of dit nou een vervroegde 1 april-grap was, of dat u dit echt meent. Ik hoop het eerste en dan trap ik er nu dus lekker in.

Hoe kunt u stellen dat iedereen maar ABN moet spreken? En wat is dat? Die 'B' is gelukkig al lang geleden geschrapt. Het is een rijkdom dat we trots zijn op onze dialecten. En het is jammer dat ze steeds meer verloederen. Het Meertens-instituut, een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur, is al tijden bezig dialectsprekers op te zoeken en hun taal vast te leggen. Dialect hoort bij onze cultuur en cultuur moeten we koesteren. Daarom is het goed blij te zijn met een gemeentebestuur dat dit inziet.

Vriendelijke groet,

Arie Wezemer
Uppel


Jubileum Nadiah

genderen • Interkerkelijk Jongerenkoor Nadiah hoopt op 25 mei het 35-jarig jubileum te vieren met een concert in de gereformeerde kerk in Genderen. Oud-leden die wel weer eens willen zingen, of mensen die eens mee willen zingen in een koor, worden uitgenodigd om mee te doen met het projectkoor. De repetities van het projectkoor gaan woensdag 10 april om 20:00 uur van start in de hervormde kerk in Rijswijk. Er wordt ook gerepeteerd op 24 april, 1, 8 en 15 mei en eventueel 22 mei. De concertdag start om 16:00 uur, waarna gezamenlijk wordt gegeten en om 19:30 uur het concert begint. Wie mee wil doen, betaalt 25 euro. Meer informatie of aanmelden: jubileumnadiah@hotmail.com.


Rommelmarkt tijdens Aelse Dag

andel • De Aelse Dag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 8 juni van 10:00 tot 17:00 uur. Overdag is er natuurlijk weer de jaarlijkse warenmarkt in Andel, waar marktkooplieden verschillende producten aan de man brengen. Naast de warenmarkt is er ook dit jaar weer een rommelmarkt. Wie nog oude bruikbare 'rommel' heeft en het zonde vindt dit weg te gooien, kan er voor kiezen dit te verkopen. Per standplaats is ongeveer vier meter beschikbaar en de kosten voor een grondplaats zijn 5 euro. Opgeven via: marktmeester@aelsedag.nl.

q www.aelsedag.nl


Rijbewijskeuring

oudheusden • Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 19 maart, 16 april en 21 mei in de Schakel, Vermeerstraat 58 A in Oudheusden medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, 088-2323300 of via www.regelzorg.nl.