Graffiti-overlast in Sleeuwijk

sleeuwijk • Op veel plaatsen in Sleeuwijk is vorige week graffiti gespoten, steeds dezelfde tekst. Dat meldt wijkagent Bart Kool. De politie is op zoek naar eventuele getuigen, mede daar het schoonmaken van graffiti veel geld kost. Wie meer informatie heeft, kan bellen naar: 0900-8844 (of anoniem: 0800-7000).


Vals geld in omloop op markt

nieuwendijk • Op de markt in Nieuwendijk is afgelopen donderdag betaald met valse biljetten van 50 euro. De politie heeft vier aangiften binnen gekregen, meldden de wijkagenten op Twitter. Volgens de politie zijn er drie mannen bij betrokken. "Twee kopen kort na elkaar bij dezelfde kraam, één staat op de uitkijk." De mannen rijden in een grijze Citroën C5, het kenteken begint met 16-.


Hart voor Veen haalt tweede AED binnen

veen • Hart voor Veen heeft inmiddels genoeg geld opgehaald voor twee automatische externe defibrillators (AED's), die 24 uur per dag zeven dagen per weer beschikbaar zijn in het dorp. De eerste AED van Hart voor Veen zal woensdagochtend 20 maart geïnstalleerd worden bij PF Timmermans Holding aan de Wielstraat 12. De tweede AED is al besteld en zal over een aantal weken bij de molen De Hoop langs de Maasdijk geïnstalleerd worden. Verder heeft Hart voor Veen de toezegging van een horecaonderneming aan de Veensesteeg, die zelf een 24/7 AED gaat plaatsen én zijn er aanmeldingen van beschikbare bedrijfs-AED's bij Hartslagnu.nl, waardoor burgerhulpverleners weten waar in Veen de defibrillators zijn.

De actie houdt voorlopig nog niet op. Op korte termijn gaat Hart voor Veen een reanimatietraining voor geïnteresseerden organiseren. Aanmelden kan door te mailen naar hartvoorveen@gmail.com. Hart voor Veen is een initiatief van Witte 'm Ok, één van de teams die meedoen aan de dorpsquiz in Veen, die in januari gestart is. Eén van de opdrachten tijdens de quiz is om een actie voor goed doel op touw te zetten.


Werkendam scoort goed

altena • De voormalige gemeente Werkendam hoort samen met Pekela, Veendam en Alkmaar bij de best scorende gemeenten op sociaal beleid bij de Lokale Monitor van de FNV over 2018. De FNV Monitor toetst elke twee jaar hoe gemeenten omgaan met mensen met een uitkering of beperking, wat ze doen aan armoedebeleid, hoe ze huishoudelijke zorg of jeugdhulp inkopen en of ze mensen de zekerheid van een vaste baan geven. Aan het onderzoek deden 135 gemeenten mee die ongeveer de helft van het aantal Nederlandse inwoners vertegenwoordigen.