donderdag 7 maart

Kledingbeurs Sleeuwijk
13:00, Sleeuwijk, Hubo, 't Zand 28. De Voorjaar- en zomerkledingbeurs wordt gehouden van tot en met 8 maart. De opbrengst van de beurs is ten gunste van vereniging Humanitas. De te verkopen artikelen moeten schoon zijn en in goede staat verkeren. Verkopers ontvangen 70 procent van de door hen verkochte artikelen. Verkoop op 7 maart tussen 9:00 en 21:00 uur en 8 maart van 9:00 tot 11:00 uur. Meer informatie: Sjanie van Alten, 0183-303950. Afrekenen en ophalen van niet verkochte kleding, na de beurs, op vrijdag 8 maart tussen 20:00 uur en 20:30 uur.

Roofvogels
19:30, Giessen, Fort Giessen. Als vervolg op de cursus 'Vogels kijken voor beginners' houdt de vogelwerkgroep van Altenatuur dit jaar een informatieve cursus over roofvogels en uilen. Twee dagen later, op 9 maart tussen 10:00 en 12:00 uur, wordt tijdens een excursieochtend in Munnikenland uitgekeken naar roofvogels zoals sperwer, buizerd, torenvalk, bruine- of blauwe kiekendief. Kijk voor meer informatie op: www.altenatuur.nl.

Groene ruige ruimte
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. Verkenningsbijeenkomst over de invulling van een ruige ruimte, op het ongebruikte stuk grond bij de kinderboerderij Floreffehoeve. Het idee is om hier een ontmoetingsplaats te maken, die ruimte biedt voor dieren, natuurlijk spelen, educatie en 'eetbaar' groen. Met als doel: jong en oud, mobiel en beperkt met elkaar verbinden. Meer informatie: Alette Barel, 06-29900184. Aanmelden voor de avond kan tot 4 maart via info@kinderboerderij-werkendam.nl.

vrijdag 8 maart

Oliebollenactie
9:00, Werkendam, supermarkten. Oliebollenactie van de Verenigde Zangers. De oliebollen worden gebakken in de eigen bakcontainer en zijn van zeer goede kwaliteit. Leden van de Verenigde Zangers zullen vanaf 9:00 uur 's morgens de oliebollen verkopen vanuit kramen die staan opgesteld bij de supermarkten van Albert Heijn, MCD en de Aldi.

Kledingbeurs Sleeuwijk
13:00, Sleeuwijk, Hubo, 't Zand 28. De Voorjaar- en zomerkledingbeurs wordt gehouden van tot en met 8 maart. De opbrengst van de beurs is ten gunste van vereniging Humanitas. De te verkopen artikelen moeten schoon zijn en in goede staat verkeren. Verkopers ontvangen 70 procent van de door hen verkochte artikelen. Verkoop op 8 maart van 9:00 tot 11:00 uur. Meer informatie: Sjanie van Alten, 0183-303950. Afrekenen en ophalen van niet verkochte kleding, na de beurs, op vrijdag 8 maart tussen 20:00 uur en 20:30 uur.

Bingo Drongelen
19:30, Drongelen, de Oude School. Dorpshuis De Oude School houdt weer haar jaarlijkse bingo. Gedurende de bingo-avond kunnen er ook lootjes gekocht worden voor een uitgebreide verloting. Een klein bingoboekje kost 5 euro, een groot bingoboek 7,50 euro. Als klap op de vuurpijl wordt er ook weer een jackpotronde gespeeld. Een bingokaart voor de jackpotronde bedraagt 2,50 euro. Meer informatie: www.dorpshuisdrongelen.nl.

Toneel in De Hoogt
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Toneelgroep Juliana speelt 'Familie Bruinsma in de bocht, Groeten van de Veluwe' van schrijver Carl Slotboom. De door de wol geverfde campingfamilie Bruinsma ontmoet de keurige nette familie Zwaansdijk, die nog nooit gekampeerd heeft. Kaarten vanaf 28 januari telefonisch bestellen bij Elly Lievaart op maandag, dinsdag en woensdag van 15:00 tot 20:00 uur: 0183-442153.

Vrouwen in debat
19:30, Nieuwendijk, Xinix. Op Internationale Vrouwendag, vrijdag 8 maart, is het precies honderd jaar geleden dat vrouwen in Nederland kiesrecht kregen. Voor Dianne van Gammeren en Hannie Visser-Kieboom een mooie aanleiding om prominente vrouwen uit Altena te vragen wat zij vinden dat vrouwen de afgelopen honderd jaar hebben bereikt en welke kansen en uitdagingen er nog in Altena liggen. De bijeenkomst gaat om 19:30 uur van start en wordt vanaf 21:00 uur afgesloten met een optreden van singer/ songwriter Kris Delmhorst uit New York. Zij treedt op in het kader van het Xinix Rootscafé. Kaarten zijn te bestellen via www.vrouwenaltena.nl voor en kosten dan 10 euro. Aan de zaal kosten kaarten 15 euro.

Spellenavond
19:30, Oudheusden, Bibliotheek. Spellen spelen is terug van weggeweest. Het is de uitgelezen manier om nieuwe mensen te leren kennen én een leuke avond te hebben. Op de eerste avond wordt Weerwolven van Wakkerdam, Dixit en Og gespeeld. Iedere tweede vrijdag van de maand wordt er een spellenavond gehouden, steeds met andere spellen.

Kampvuuravond
20:00, Woudrichem, Jan Spieringweg 9. Kampvuuravond in Woudrichem en alle mannen tussen de 12 en 99 jaar zijn welkom. Deze avond zal Priscilla Visser, de enige vrouw op deze avond, een stukje delen over het thema 'Hou vol'. In verband met catering is opgeven fijn via mariusvdn@gmail.com, maar ook zonder opgave is iedere man welkom. Meer informatie: www.kampvuur-avonden.nl.

Rikken
20:00, Meeuwen, Dorpshuis. Het door GDC en NOAD32 georganiseerde rikken vindt deze vrijdag plaats in het Dorpshuis van Meeuwen. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

Tricolore
20:15, Sleeuwijk, Oude Kerkje. Tricolore is een trio met een zeldzame samenstelling: een fluit, een hoorn en een piano. Deze instrumenten zijn heel verschillend van karakter. Toch levert de combinatie ervan een bijzondere klanksensatie. Tricolore bestaat uit Iris van der Wardt (fluit), Ietsje Bontekoe (hoorn) en Annette Middelbeek (piano). Entree: 15 euro inclusief consumptie in de pauze.

Bingo NOAD'32
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Bingo in de kantine van NOAD'32 in Wijk en Aalburg.

zaterdag 9 maart

Winterwandelen
8:30, Wijk en Aalburg, Proeflokaal Den Dijk. Laatste wintertocht van het seizoen in de serie winterwandeltochten door WSV Wandelvreugd in Wijk en Aalburg. Vanaf 8:30 uur kunnen deelnemers terecht in Proeflokaal den Dijk aan de Maasdijk 113 in Wijk en Aalburg. Starten kan voor de drie lange afstanden tussen 9:00 en 11:00 uur, de drie kortere afstanden kunnen tot 13:00 uur van start. Wandelaars moeten om 16:30 uur uiterlijk binnen zijn. Deelname kost 2,50 euro. Het gebruik van nordic walkingpoles is toegestaan. Voor inlichtingen: Elly Tamerus, 0416-691912 of w.s.v.wandelvreugd@tele2.nl.

NK frietjes snijden
15:00, Dussen, De Koppelpaarden. In aanloop naar de Waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen wordt door de VVD het eerste Nederlands Kampioenschap frietjes snijden gehouden. Wie in tien minuten de meeste frietjes weet te snijden wint. Opgeven kan tot 8 maart 18:00 uur via NKfrietjessnijden@gmail.com.

Slaatjesactie
9:30, Rijswijk, dorp. Leden van muziekvereniging Kunst & Vriendschap komen langs de deur om slaatjes te verkopen. Vanaf 9:30 uur zal de verkoop starten in Rijswijk. Wie zeker wil zijn van een slaatje kan ook langskomen in de hervormde kerk.

Brocante fair
10:00, Werkendam, Fort Altena. Brocante fair in Fort Altena, op zaterdag en zondag tot 16:00 uur. De entree is gratis, de horeca is open.

Songs of the heart
10:30, Giessen. 'Songs of the heart': zingen met hart en ziel van liedjes of mantra's die je raken. De dag is rond 15:30 uur weer afgelopen en is inclusief een uur middagpauze met wandeling en een vegetarische maaltijd. Een halve dag met of zonder de maaltijd is ook mogelijk. Vrije bijdrage voor het Rainforest Action Network (RAN). Opgave voor vrijdag 8 maart. Info: Cornelis Vriens, 0183-440086, corvri@online.nl.

Toneel in De Hoogt
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Toneelgroep Juliana speelt 'Familie Bruinsma in de bocht, Groeten van de Veluwe' van schrijver Carl Slotboom. De door de wol geverfde campingfamilie Bruinsma ontmoet de keurige nette familie Zwaansdijk, die nog nooit gekampeerd heeft. Kaarten vanaf 28 januari telefonisch bestellen bij Elly Lievaart op maandag, dinsdag en woensdag van 15:00 tot 20:00 uur: 0183-442153.

Stadswandeling
19:30, Woudrichem, Martinustoren. Stadswandeling met gids in Woudrichem, start bij de Martinustoren. De opbrengst is voor de Samenloop voor Hoop Altena.

AFC Try out concert
20:00, Woudrichem, 't Rondeel. Voor Andels Fanfare Corps, onder leiding van Anno Appelo, een try-out voor de deelname aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Tijdens het concert zal AFC het stuk 'In Other Words' van Marco Pütz gaan spelen. Het gastoptreden van de avond zal verzorgd worden door het fanfareorkest Ad Astra, onder leiding van Anne van den Berg. Ad Astra bevindt zich op dit moment in de afrondende fase voor het Voorjaarsconcert op zaterdag 23 maart.

De straatprijs
20:00, Eethen, Dorpshuis Teratina. Toneelvereniging 'Uit Vriendschap' uit Nederhemert komt met het toneelstuk 'De Straatprijs' naar dorpshuis Teratina. De zaal is open om 19:00 uur, het toneelstuk begint om 20:00 uur. Entree: 7,50 euro, inclusief koffie/ thee bij binnenkomst en een drankje in de pauze. In de pauze wordt er een verloting gehouden.

zondag 10 maart

Gezinsdienst
16:00, Sleeuwijk, Oude Kerkje. De hervormde gemeente Ichthus Sleeuwijk houdt een gezinsdienst die wordt geleid door dominee Van de Berg uit Asperen. Muzikale medewerking zal worden verleend door het Ichthus Ensemble.

Toeval of de Heilige Geest?
16:30, Almkerk, GKV Almkerk. Themadienst georganiseerd door jongeren met spreker Pal Balogh. Thema: 'Toeval.... of de Heilige Geest?'

maandag 11 maart

Moeilijke voeten
14:00, Woudrichem, De Lemmenskamp. In woonzorgcentrum 'de Lemmenskamp' in Woudrichem wordt een bijeenkomst gehouden, speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. De middag wordt verzorgd door Jonker Speciaal Schoeisel vof uit het Gelderse plaatsje Wadenoijen.

Afdelingsavond Vrouwen van Nu
19:45, Meeuwen, Dorpshuis. Vrouwen van Nu houden hun afdelingsavond in het dorpshuis van Meeuwen. Tijdens deze avond is columnist Jules Faber te gast als spreker die in het dagelijks leven schrijft voor verschillende kranten. Faber schrijft over planten en kruiden als kruidendeskundige. Daarnaast is hij docent bij verschillende volksuniversiteiten onder andere Tilburg en Eindhoven. Verder is hij Gelaatsdeskundige en non verbaal communicatie expert.

dinsdag 12 maart

Repair café
9:30, Almkerk, Kringloopcentrum Altena. Iedere tweede dinsdag van de maand houdt Trema Welzijn samen met en in Kringloopcentrum Altena een Repair Café. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, fietsreparaties, ontmoeten en inspiratie opdoen. De koffie staat klaar. Kosten? Een vrijwillige bijdrage.

Moeilijke voeten
10:00, Werkendam, Goezate. In woonzorgcentrum Goezate in Werkendam wordt een bijeenkomst gehouden, speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. De middag wordt verzorgd door Jonker Speciaal Schoeisel vof uit het Gelderse plaatsje Wadenoijen.

Open dag zorg
14:00, Werkendam, Goezate. De deuren gaan tijdens de Week van de Zorg open in Goezate, tijdens de bingo. Tijdens deze middag zijn er leuke prijzen te winnen. Deelname is gratis.

Open dag in Altenahove
19:15, Almkerk, Altenahove. De deuren gaan tijdens de Week van de Zorg open in Altenahove. Vanaf 19:15 uur kan genoten worden van een optreden van de Wilgenband uit Made. Bij deze band, opgezet voor mensen met een beperking, staat het maken van muziek en plezier voorop.

woensdag 13 maart

Sneak preview Veldzicht
12:00, genderen, Park Veldzicht. Tijdens de Week van Zorg en Welzijn opent Park Veldzicht haar deuren, zodat bezoekers meer kunnen leren over de prachtige ontwikkelingen die op het terrein van het oude zwembad plaatsvinden. Terwijl de kinderen in het kabouterbos spelen en de moestuin bewonderen, krijgen volwassenen een speciale preview van de plannen voor de gehele locatie en met name de dagbesteding die Prisma er aanbiedt.

Koersballen
14:00, Genderen, Dorpshuis. Koersballen voor senioren in het Dorpshuis van Genderen.

Engelen
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. Zes studieavonden over goede, heilige engelen van God. Deze avond staat de vraag centraal of er onderscheid is bij engelen in macht, gezag en heerlijkheid? Hans Agteres zal deze studie verzorgen. Meer informatie: www.degraankorrel.net.