Riethorst Stromenland en Prisma openen deuren

Oprechte aandacht en een glimlach

altena • Ruim duizend zorglocaties in Nederland openen tijdens de week van Zorg en Welzijn hun deuren voor het grote publiek, met als doel de veelzijdigheid van zorg en welzijn te laten zien. Ook zorgorganisaties De Riethorst Stromenland en Prisma zetten deze week de deuren van meerdere locaties open.

Oprechte aandacht, een glimlach, iemand écht zien. Medewerkers, vrijwilligers en familieleden binnen De Riethorst Stromenland maken het leven van de klant fijner. Dit doen zij onder andere door leuke activiteiten te organiseren voor de bewoners. Tijdens de week in maart nodigen meerdere locaties buurtbewoners, werkzoekenden, vrijwilligers, mantelzorgers en overige belangstellenden uit om deel te nemen aan een aantal van deze activiteiten. De Riethorst Stromenland is trots op haar bevlogen medewerkers en vrijwilligers en wil geïnteresseerden graag laten ervaren hoe zij zich inzetten om ervoor te zorgen dat de bewoners een fijne tijd hebben.

Op dinsdag 12 maart zet zorglocatie Goezate aan de Raadhuislaan 4 in Werkendam de deuren openen tijdens de bingo. Tijdens deze middag zijn er leuke prijzen te winnen. Deelname is gratis. De bingo start om 14:00 uur.

Diezelfde dag, dus 12 maart, maar dan 's avonds, kan er op zorglocatie Altenahove, Rivierenland 1 in Almkerk, vanaf 19:15 uur genoten worden van een optreden van de Wilgenband uit Made. Bij deze band, opgezet voor mensen met een beperking, staat het maken van muziek en plezier voorop.

Op woensdag 13 maart maakt zorgorganisatie Prisma kennis met de omgeving Genderen. Tijdens de Week van Zorg en Welzijn opent Park Veldzicht haar deuren, zodat bezoekers meer kunnen leren over de prachtige ontwikkelingen die op het terrein van het oude zwembad plaatsvinden. Terwijl de kinderen in het kabouterbos spelen en de moestuin bewonderen, krijgen volwassenen een speciale preview van de plannen voor de gehele locatie en met name de dagbesteding die Prisma er aanbiedt.

Op vrijdag 15 maart tussen 10:30 en 12:00 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een informatiebijeenkomst in Nieuwendijk over werken in de complexe zorg. Tijdens de bijeenkomst worden bepaalde situaties besproken en gekeken naar oplossingen voor 'moeilijk' gedrag. Daarnaast is er ook ruimte voor nadere kennismaking, inclusief CV-check.

Wooninitiatief Het Kornhuys in Dussen viert tijdens de Week van Zorg en Welzijn haar officiële opening en geeft daarom op zondag 17 maart een feestje. Bezoekers kunnen tussen 13:00 en 17:00 uur een kijkje nemen achter de schermen van de prachtig opgeknapte oude boerderij en kennismaken met medewerkers en bewoners. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Het Kornhuys is een particulier wooninitiatief waar Fittin, een label van Prisma, de zorg biedt aan de bewoners. Fittin ondersteunt ouders en verwanten bij het organiseren én realiseren van hun wooninitiatief.


q www.deriethorststromenland.nl

q www.prismanet.nl